avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, aș avea și eu o nelămurire referitoare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, aș avea și eu o nelămurire referitoare la legea ...

Bună ziua, aș avea și eu o nelămurire referitoare la legea 351/2022. Tatăl meu a lucrat ca operator preparare în mină, încadrat cu gr. II, în perioada de dinainte de 2001. Cei de la Casa județeană de pensii mi-au spus că ar trebui ca angajatorul să elibereze o adeverință prin care să specifice faptul că, conform noii legi, încadrarea lui s-ar modifica din gr. II în gr. I. Mina nu mai funcționează din 2006. Cum ar trebui procedat în această situație? Mai funcționează numai arhivele minei și cei de acolo au spus că pot elibera doar adeverință privind anii lucrați cu încadrare în gr. II.

Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:37, 16 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti legea aici: [ link extern ]
Nu se specifica nicio adeverinta care ar fi necesara. CJP sa citeasca legea cu atentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 351/2022. buna ziua! am văzut că intră în vigoare de ... mierloiuionela mierloiuionela LEGEA 351/2022. Buna ziua! Am văzut că intră în vigoare de la 1Ianuarie 2023.Ma puteți lămuri și pe mine va rog:Eu lucrez că electrician întreținere ... (vezi toată discuția)
Legea 351. am lucrat inainte de 2001 ca inginer electromecanic la mina altan ... Totoro Totoro Am lucrat inainte de 2001 ca inginer electromecanic la mina Altan Tepe, Compania nationala a cuprului, aurului si fierului MININVEST SA Deva, incadrata grupa ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta ika ika Am solicitat in scris ,cu cerere, emiterea unei adeverinte pentru grupa de munca, catre o unitate ce detine arhivele unei foste intreprinderi desfiintate , ... (vezi toată discuția)