avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Eliberare adeverinta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Eliberare adeverinta

Am solicitat in scris ,cu cerere, emiterea unei adeverinte pentru grupa de munca, catre o unitate ce detine arhivele unei foste intreprinderi desfiintate , unitate unde am lucrat.Solicitarea este facuta de 43 de zile.Pentru ca nu am primit raspuns am luat din nou legatura cu unitatea ce detine arhiva.Am primit raspunsul ca nu mai emit adeverinte pentru ca au primit ordin de la Casa Judeteana de Pensii, sa nu mai emita astfel de adeverinte pentru ca asteapta raspuns de la Ministerul Muncii.
Adeverinta ceruta este conform Legii nr. 351/12.12.2022, lege publicata in MO al Romaniei, Partea 1, nr. 1196/13.12.2022
Cui ma pot adresa in acest caz, pentru` obtinerea adeverintei?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2023
ika, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:52, 14 Iulie 2023
Adeverințele care fac obiectul Legii nr. 351/2022 se eliberează doar în situația persoanelor pentru care angajatorii au întreprins toate măsurile legale în vigoare până la data de 01.04.2001, privind încadrarea în grupe superioare de muncă.

Adeverinţa este eliberată, potrivit legii, de angajatorul la care ati lucrat sau, după caz, de deținătorul legal al arhivei acestuia.
Eu am obtinut adeverinta ca am lucrat in grupa 1a de la intreprinderea care s-a desfiintat. Adeverinta a fost luata in calcul la stabilirea cuantumului pensiei.Legea nu stipuleaza nimic despre angajatori de a lua masuri , privind incadrarea la grupe superioare de munca.2. La articolul 30, după alineatul (4^4) se introduce un nou alineat, alin. (4^5), cu următorul cuprins:
(4^5) Este asimilată stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă, prevăzut la alin. (1) lit. j)-l), perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001 în care salariații au desfășurat activități dintre cele prevăzute la alin. (1) lit. j)-l) în locurile de muncă încadrate conform legislației anterioare în grupa I de muncă.
Cum sa inteleg art.30 alinineat 4^4/.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 13 Iulie 2023
ika, utilizator
Ar trebui sa va scriem un tratat de drept sa vedeti cum trebuie procedat de un angajator pentru incadrarea in grupele de munca.

Daca apelati la funcţia de căutare a forumului pentru ca subiectul a mai fost discutat veti gasi deja răspunsul.
www.avocatnet.ro/cautare?q=i...
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! referitor la legea nr 351 de care se preleveza casa ... ciuleafar1 ciuleafar1 Buna ziua! Referitor la legea nr 351 de care se preleveza casa de pensii, cerand pentru cei incadrati in grupele de munca noi adeverinte. Personal sunt iesit ... (vezi toată discuția)
Legea 351/13.12.2022 am rugămintea de a mi se explica ce am ... omatcons omatcons Legea 351/13.12.2022 Am rugămintea de a mi se explica ce am de făcut în cazul când am fost beneficiar de grupa a II în construcţii de maşini, dacă pot ... (vezi toată discuția)
Legea 351/2022. buna ziua! am văzut că intră în vigoare de ... mierloiuionela mierloiuionela LEGEA 351/2022. Buna ziua! Am văzut că intră în vigoare de la 1Ianuarie 2023.Ma puteți lămuri și pe mine va rog:Eu lucrez că electrician întreținere ... (vezi toată discuția)