avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Referitor la legea nr 351 de care se ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Referitor la legea nr 351 de care se preleveza casa ...

Buna ziua! Referitor la legea nr 351 de care se preleveza casa de pensii, cerand pentru cei incadrati in grupele de munca noi adeverinte. Personal sunt iesit la pensie si am perioadele de grupa 1 si 2 trecute in cartea de munca si adeverinta corespunzatoare depusa la dosar in momentul pensionarii. Fostul angajator solicita copie dupa acea adeverinta, pentru a elibera alta. Am ajuns iarasi la nenea Iancu "sa-mi aduci adeverinta, ca-ti trebuie adeverinta!" Ma poate lamuri cineva care este rostul acestei birocratii absurde?
Cel mai recent răspuns: ciuleafar1 , utilizator 13:36, 28 Februarie 2023
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
Carp Mircea, utilizator
Multumesc, aceste articole le stiu. Alta era intrebarea, probabil este fara raspuns.
(4^5) Este asimilată stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă, prevăzut la alin. (1) lit. j)-l), perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001 în care salariații au desfășurat activități dintre cele prevăzute la alin. (1) lit. j)-l) în locurile de muncă încadrate conform legislației anterioare în grupa I de muncă.

-Va incadrati in aceasta prevedere legala ?
-Cati ani de grupa I aveti de incadrat in prevederile de mai sus ?
-Stiti ce aveti de castigat prin aceasta asimilare a grupei I la conditii speciale ?
Sigur ca ma incadrez. La momentul pensionarii mi-au fost acordate. Gr I= 15 ani si 12 luni, conditii deosebite= 3 ani, grupa II= 1an si 5 luni. Adeverinta a fost eliberata de angajator la momentul respectiv (erau inscrise oricum si in cartea de munca). Intre timp angajatorul (devenit fost) solicita copie dupa adeverinta eliberata tot de el la momentul pensionarii de la Casa de pensii (apropo, casa de pensii nu doreste sa o dea), sa intocmeasca una noua care are o singura modificare, nu se mai numeste grupa I, ci speciala!. De ce nu se face asimilarea automata, iar nimeni nu stie!! De aceea am zis ca e birocratie de nivel interbelic. ("sa-mi aduci adeverinta, ca-ti trebuie adeverinta") Nu stiu ce as avea de castigat prin acesta asimilare la conditii speciale! Nu este specificat nicaieri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta ika ika Am solicitat in scris ,cu cerere, emiterea unei adeverinte pentru grupa de munca, catre o unitate ce detine arhivele unei foste intreprinderi desfiintate , ... (vezi toată discuția)
Legea 351/2022. buna ziua! am văzut că intră în vigoare de ... mierloiuionela mierloiuionela LEGEA 351/2022. Buna ziua! Am văzut că intră în vigoare de la 1Ianuarie 2023.Ma puteți lămuri și pe mine va rog:Eu lucrez că electrician întreținere ... (vezi toată discuția)
Nerecunoasterea grupei a iia de munca ioana_livia ioana_livia buna ziua . in data de 24 nov 2015 am depus dosarul de pensie al mamei mele. in luna februarie a venit si mult asteptatul raspuns care insa ne-a socat. mamei ... (vezi toată discuția)