avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fluturas salariu...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fluturas salariu...

As dori sa va intreb daca este obligatoriu sau nu ca ”fluturasul de salariu” sa insoteasca retributia lunara. Lipsa acelui fluturas creeaza suspiciunea ca nu sunt platite toate drepturile salariale, poate ca si acesta este un motiv pt care unii angajatori prefera sa nu-l emita....
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2023
sandrudan, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandrudan , utilizator 17:52, 18 Ianuarie 2023
„Nu există prevedere legală cu privire la distribuirea fluturașului de salariu către angajați, cu excepția cazului în care această procedură este specificată în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în Regulamentul de ordine interioară.

Generarea și distribuirea fluturașului ține de procedurile interne ale companiei/angajatorului. Însă, pentru a informa angajatul cu privire la drepturile sale salariale și a menține o comunicare eficientă cu acesta, recomandăm angajatorului să implementeze această practică” ...
www.avocatnet.ro/articol_602...
Multumesc frumos pentru raspuns.
Probabil in viitor va intra si Romania in normalitatea transparentei in ceea ce priveste raportul financiar dintre angajator si angajat. In marea majoritate a tarilor Europene, acest document este obligatoriu si reprezinta o garantie in plus ca angajatul primeste salariul corect si ca i se varsa contributiile catre terti. Ca angajat daca ceri informatii referitoare la salariu devi putin suspectabil, uneori deranjezi chiar, ceea ce nu s-ar intampla daca ar fi obligatoriu. Multumesc mult inca o data sa aveti o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ce pot sa fac daca angajatorul refuza sa imi dea fluturasul ... pedologia36 pedologia36 Buna ziua, Ce pot sa fac daca angajatorul refuza sa imi dea fluturasul de salariu sau orice alta forma de explicatie pentru modul in care mi s-a calculat ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. acum câteva zile m-am angajat la o firmă. ... elena elisabeta 13 elena elisabeta 13 Bună dimineața. Acum câteva zile m-am angajat la o firmă. Am început lucru dar nu am primit CIM. Am colege care lucrează de 4-5 luni dar nici ei nu au ... (vezi toată discuția)