avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Ce pot sa fac daca angajatorul refuza sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Ce pot sa fac daca angajatorul refuza sa imi dea fluturasul ...

Buna ziua,
Ce pot sa fac daca angajatorul refuza sa imi dea fluturasul de salariu sau orice alta forma de explicatie pentru modul in care mi s-a calculat salariul pe luna august,luna in care am avut ore suplimentare care nu mi s-au platit,Am fost de comun acord ca vor fi platite insa acum nici macar nu mi se raspunde.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:22, 25 Octombrie 2023
1. „Nu există prevedere legală cu privire la distribuirea fluturașului de salariu către angajați, cu excepția cazului în care această procedură este specificată în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în Regulamentul de ordine interioară.

Generarea și distribuirea fluturașului ține de procedurile interne ale companiei/angajatorului. Însă, pentru a informa angajatul cu privire la drepturile sale salariale și a menține o comunicare eficientă cu acesta, recomandăm angajatorului să implementeze această practică” ...
www.avocatnet.ro/articol_602...

2 Compensarea muncii suplimentare prin acordarea de ore libere plătite în cel mult 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia (regula) , iar în cazul în care o astfel de compensare nu ar fi posibilă in acest interval de 90 de zile, atunci smunca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia, sporul fiind de cel puțin 75% din salariul de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fluturas salariu... sandrudan sandrudan As dori sa va intreb daca este obligatoriu sau nu ca ”fluturasul de salariu” sa insoteasca retributia lunara. Lipsa acelui fluturas creeaza suspiciunea ca ... (vezi toată discuția)
Zile suplimentare si concediu medical! buna ziua! in luna martie am muncit de pe 1 pana pe 23 inclusiv ... lyutza_frumusik@yahoo.com lyutza_frumusik@yahoo.com Buna ziua! In luna martie am muncit de pe 1 pana pe 23 inclusiv program de 8 ore + plus 28 ore suplimentare din care 8 in weekend. De pe data de 24 am intrat ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare geyes36 geyes36 Buna ziua, eu lucerz la o firma de paza, o zi de 17 ore, iar cealalta zi sunt libera. Intr-o luna acumulez peste 200 de ore. Pe statul de plata si pe fluturas ... (vezi toată discuția)