avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie ptr procesul unui sofer care nu a acordat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie ptr procesul unui sofer care nu a acordat prioritate

La o trecere de pietoni cu 2 benzi in acelasi sens, un sofer nu mi-a acordat prioritate chiar daca eram pe trecere si continuam sa merg. Imediat a venit o masina de politie si m-au pus sa semnez un proces verbal in care sa declar ca acel sofer nu mi-a acordat prioritate.
Soferul a contestat PV-ul si am primit citatie. Soferul ma tot suna sa ma prezint la proces, dar nu pot merge....ce se intampla daca nu merg ?
O alta intrebare, cum a putut sa afle nr meu de telefon personal si cel de la lucru (momentan sunt in alta tara detasta si m-a sunat), astfel de detalii se afla asa usor ?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 05:23, 7 Februarie 2010
Puteti sa nu va prezentati la proces, singurul inconvenient este ca puteti fi amendat de instanta, daca va considera prezenta dvs. necesara.
Soferul, in mod normal, nu putea sa afle nr. dvs. de telefon. mai ales daca este un nr. de telefonie mobila. Ar trebui sa-mi dati mai multe detalii sa va pot raspunde la aceasta intrebare.
avocat Mihai Silvia
Pentru ca eu nu sunt in tara, nu am cum sa ma prezint la proces.
Telefonul personal este mobil iar cel de la biroul unde sunt detasata este nr unei alte tari.
Nu stiu ce detalii ar trebui sa va mai dau.
Daca instanta considera ca trebuie sa primesc amenda pot face ceva pentru a-mi justifica lipsa si sa nu platesc ?
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
vr_elna, utilizator
Formulati o cerere catre instanta care v-a citat in calitate de martor si aratati ca nu va aflati in tara,urmand a face si dovada imposibilitatii dvs.de prezentare.
Aceasta pentru a evita sa platiti o amenda care va va fi aplicata de catre instanta.
Soferul m-a sunat sa ma intrebe daca vin la urmatorul proces, daca nu vin sa ii fac o declaratie la notariat (in tara in care ma aflu acum) si sa o trimit ca daca nu, cere mandant de aducere in tara.
Deja intrece masura soferul asta, chiar poate face asa ceva ? Nu pot intelege cum a aflat numarul meu de tel mobil si stie si tara in care ma aflu si nr de tel de la biroul unde lucrez.
Ce ma sfatuiti sa fac ? Chiar nu am cum sa plec in tara.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Sotul meu a fost sunat de catre diicot carmen nedelcu carmen nedelcu Buna seara. Dupa cum spuneam sotul meu a primit un tel de la Diicot pt a da o declaratie cu privire la o cerere de creditare depusa in Aprilie 2009 la Milenium ... (vezi toată discuția)
Martor Ad3 Ad3 Buna ziua.As dori un sfat....totul a inceput cand un individ a fost prins conducand in stare de ebrietate si fara permis de conducere.L-a prins politia,eu eram ... (vezi toată discuția)
Prezenta la proces Agentevil Agentevil Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces penal in stare de apel unde sunt chemat ca martor?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si nu am ... (vezi toată discuția)