avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie ptr procesul unui sofer care nu a acordat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie ptr procesul unui sofer care nu a acordat prioritate

La o trecere de pietoni cu 2 benzi in acelasi sens, un sofer nu mi-a acordat prioritate chiar daca eram pe trecere si continuam sa merg. Imediat a venit o masina de politie si m-au pus sa semnez un proces verbal in care sa declar ca acel sofer nu mi-a acordat prioritate.
Soferul a contestat PV-ul si am primit citatie. Soferul ma tot suna sa ma prezint la proces, dar nu pot merge....ce se intampla daca nu merg ?
O alta intrebare, cum a putut sa afle nr meu de telefon personal si cel de la lucru (momentan sunt in alta tara detasta si m-a sunat), astfel de detalii se afla asa usor ?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 05:23, 7 Februarie 2010
Trimiteti instantei scrisoare recomandata,astfel cum v-am aratat in care aratati imposibilitatea dvs.de prezentare,datorata faptului ca va aflati in alta tara si in mod sigur instanta roaman,nu va emite mandat de aducere pentru dvs.in tara in care va aflati
dar intr-un proces civil se da mandat de aducere in tara?
Acest fel de mandat nu se foloseste intr-un proces penal ?
Conform art.188 c.pr.civ.,legea permite emiterea unui mandat de aducere si in procesle civile,la car martorii nu se prezinta sau refuza sa se prezinte,dar oricum aceasta situatie nu are nimic comun cu problema pe care ati ridicat-o initial si la care ati primit raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul meu a fost sunat de catre diicot carmen nedelcu carmen nedelcu Buna seara. Dupa cum spuneam sotul meu a primit un tel de la Diicot pt a da o declaratie cu privire la o cerere de creditare depusa in Aprilie 2009 la Milenium ... (vezi toată discuția)
Martor Ad3 Ad3 Buna ziua.As dori un sfat....totul a inceput cand un individ a fost prins conducand in stare de ebrietate si fara permis de conducere.L-a prins politia,eu eram ... (vezi toată discuția)
Prezenta la proces Agentevil Agentevil Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces penal in stare de apel unde sunt chemat ca martor?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si nu am ... (vezi toată discuția)