avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua!Părinții decedati, unul din 6 frați ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua!Părinții decedati, unul din 6 frați decedat și el, căsătorit, fără copii ...

Bună ziua!Am o nelămurire și anume!Părinții decedatî unul în 2013 celălalt în 2017 lasă în urmă 6 copii.Din cei 6 ,unul decedează în 2018,Cel decedat a fost căsătorit ,fără copii.
Unul din cei 5 copii ,solicită ieșirea din indiviziune,in instanță,si acum întrebarea-
Are dreptul la moștenire,după socrii soția fratelui decedat? Precizare-Succesiunea s-a solicitat numai ptr.ceea ce au deținut părinții decedați nu și ptr.ceea ce deținea fratele decedat.Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:07, 17 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu pe socrii ii mosteneste, ci mosteneste jumatate ( in concurs cu fratii )din ce a mostenit barbatul ei de la parinti. Pe sotul ei il moesteneste. Pt ca murit dupa parinti, la data decesului sau, era mostenitor al parintilor
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariabudriga mariabudriga Socrii mei au decedat. Acestia au avut impreuna 4 copii. Unul dintre ei a murit dupa decesul socrilor. Eu sunt sotia supravietuitoare a unuia dintre copii lor. ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)