avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua! Aș dori sa știu care este procedura legala pentru următoarea situație:
2 soti în viață au cumpărat un apartament pe numele amândurora în anul 1991. Fiind în varsta, au dorit sa iei facă fiecare testament, dar când au ajuns la notar, acesta a spus ca nu este posibil din cauza faptului ca exista copii moștenitori. Dânșii doreau ca bunurile sa rămână soțului supraviețuitor, iar în momentul în care amândoi decedează, bunurile sa se împartă între cele 3 nepoate. Notarul în cauza a spus ca aceasta este posibil doar dacă copiii renunță la moștenire în favoarea nepoților, zicând ca nici testamentul de pe unul pe celălalt nu este posibil. Este adevărat? Care ar fi procedura de urmat în cazul în care exista totuși o soluție?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:31, 17 Ianuarie 2023
ca sa se poata, cert e ca trebuie sa gaseasca alt notar.
ca sa nu fie vreo problema, poate lasa prin testament drept de uzufruct sotiei si nuda proprietate, nepotilor.
Fiind vb de copiii loc, poate copiii sotilor, nu vor ataca testamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Proprietari dupa testament carmen ala carmen ala Parintii mei vand cu clauza de uzufruct casa unui frate. Fratele lasa prin testament casa la doi nepoti. Fratele moare, dar dintre parinti, tatal inca ... (vezi toată discuția)
Testament - valabilitate BureteCristina BureteCristina Buna ziua. nu sunt casatorita si nu am copii. in schimb am ambii parinti biologici in viata, 2 frati din a doua casatorie a mamei si o sora din a doua ... (vezi toată discuția)