avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce trebuie sa fac?

Din 1977 pana in 1989 am lucrat ca inginer la Societatea Romana de Radiocomunicatii (cu capital de stat)de unde am iesit ca inginer principal(trecut si in carnetul de munca)si m-am privatizat.In anul 2006,renuntand la privatizare,m-am reangajat porin concurs ca inginer la aceeasi societate si am fost incadrat la nivel de inginer proaspat absolvent de facultate.Dupa trecerea a 3 ani de la angajare,am solicitat trecerea la un salariu corespunzator calificarii si experientei mele,datorita faptului ca am un salariu cu putin mai mare decat femeia de serviciu.Mi s-a raspuns ca in domeniul nostru 's-a desfiintat categoria de inginer principal' neexistand vreo posibilitate de a-mi mari salariul.Va rog sa-mi acordati cateva sfaturi privind ce as putea face.Nu mi se pare legal sa nu mi se recunoasca prin salariu,calificarea.

Va multumesc
actualele reglementari fac referire numai la conditiile minime de ocupare a unui post si care sunt precizate in fisa postul!
NU stiu cum arata grila de salarizare.
Adica, daca are specificat un minim si un maxim ptr studii superioare, sau poate este altfel structurata.

Exista institutii care au adoptat o grila de salarizare pe niveluri de calificare. Adica:
studii medii, studii superioare, apoi incepe categoria sefilor.
Asta inseamna ca toti cei care au studii superioare, indiferent de profilul acestora, se vor incadra intre niste limite.
Faptul ca ati fost, candva, inginer principal, este irelevant ptr angajator. Aceea era o treapta de promovare cf legislatiei de atunci privind promovarea personalului TESA, care se acorda dupa o anumita vechime in specialitate si dupa ce treceai prin toate clasele de promovare.

Din punctul meu de vedere "inginer principal" nu este o calificare ci este o treapta la care ati ajuns in promovari dupa vechea legislatie.

Chiar daca e vorba de aceeasi intreprindere la care m-am reangajat ,execut aceeasi munca de atunci , treapta de calificare"inginer principal" fiindu-mi trecuta din 1989 in Carnetul de Munca?La reacadrare am fost trecut la "inginer".Mie mi se pare ca este o retrogradare atata timp cat in economie exista oameni care lucreaza ca "inginer principal"sau "tehnician principal".Chiar in cadrul firmei la care lucrez,un coleg s-a pensionat anul trecut ca 'tehnician principal"....
1. Ceea ce intrebati dvs. este o particularitate a unitatii in cauza, nu are caracter general, legal, pentru a va putea raspunde punctual.
2. Mergeti la serv. Resurse umane si vedeti daca exista un stat de functiuni si o grila de salarizare si cereti explicatii privind incadrarea (functia si salariul).
3. Aceste explicatii trebuia sa le cereti inainte de a semna contractul individual de munca si daca nu va convenea nu-l mai semnati.
Buna ziua.O intrebare daca imi permiteti.De la inceputul anului am intrat in concediu medical dat de maternitate care s-a terminat ieri, urmand ca de azi sa figurez in concediu de risc maternal dat de medicina muncii.Problema este ca nu reusesc sa iau legatura cu sefii mei, nu raspund la telefon, iar un sediu al firmei unde sa depun cele doua concedii nu este, pentru ca aceste este doar unul fictiv pt acte.Am si mare nevoie de bani...cum sa procedez?sa merg la inceputul lui februarie la camera de munca si sa duc personal concediile?cu cine pot vorbi acolo in legatura cu situatioa mea?Sunt singura, mai am un copil si in momentul asta nu am nici o alta sursa de venit, am ajuns la capatul economiilor si nu stiu cum voi supravietui de acum incolo.Imi spuneti cam cat de repede se rezolva o asemenea situatie?Pot risca sa nu imi mai vad banii?va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a functionarilor publici iuliapip iuliapip sunt angajata in cadrul unei instituii publice, unde mi-am depus cerere pentru transformarea postului de pe studii medii pe studii superioare, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa ContSters95148 ContSters95148 Am mai intrebat o data : sunt referent birou tehnic , cls.III, grad superior, treapta 3; am terminat facultatea de inginerie si management in agroturism si ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu conform noua lege a salarizarii unice in sectorul bugetar ! florin_s28 florin_s28 Buna ziua! Referitor la Legea nr. 330 / 2009 publicata in Monitorul Oficial nr. 762 din 09 noiembrie 2009 - Legea-cadru privind salarizarea unitara a ... (vezi toată discuția)