avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-incredintare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-incredintare minori

Buna ziua,
Sora mea a deschis divort de sotul ei , dar acesta a deschis a deschis si el la randul lui un alt dosar si o acuza pe sora mea ca fiind MAMA DENATURATA.Va rog sa-mi spune-ti ce inseamna aceasta in termeni legali.Ce trebuie el sa demonstreze ca sora mea a fost/este o mama denaturata si ce trebuie ea sa demonstreze ca nu este asa?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:16, 23 Ianuarie 2010
Nu prea stiu daca exista o definitie pentru termenul de "mama denaturata". Probabil ca cumnatul Dvs. doreste sa demonstreze, ca sora Dvs. nu se ocupa de copilul ei cum trebuie, adica comportamentul ei dauneaza dezvoltarii fizice sau psihice a copilului.

Daca este asa cum gandesc eu ca este, cumnatul Dvs. trebuie sa demonstreze in primul rand, ca copilul nu se dezvolta cum trebuie (fizic sau psihic) si ca comportamentul sorei Dvs. (care trebuie sa fie iesita din comun pentru a pune in discutie in aceasta speta) este cauza pentru asta.
Notiunea de mama denaturata nu are definitie strict juridica...Lato sensu insemna mam care nu isi indeplineste obligatiile materne, sau lle indeplineste defectuos.De cele mai multe ori mamam este acuzata in procest de sot pentru ca acest sa obtina incredintarea minorului.
Astfel cum a aratat distinsa d-na avocat nu exista o definitie data in literatura juridica despre "mama denaturata".
Eu sunt convins ca aceasta este mai mult o figura de stil,prin care sotul a vrut sa arate ca mama nu s-a ocupat de copil si probabil ca sustine acesta,ca este nedemna pentru aceasta.
Sora dvs.trebuie sa dovedeasca prin probele administrate ca acest lucru este neadevarat.
Martorii pe care ii va audia in dovedirea actiunii si ancheta sociala,vor fi probatorii de natura sa infirme sustinerile tatalui parat-reclamant
In primul rand sora dvs. are nevoie de asistenta juridica a unui avocat.Daca sunt pe rol 2 dosare de divort trebuie solicitata conexarea lor.Cel de-al doilea dosar se va conexa la primul intrat pe rolul instantei.Altfel riscati sa aveti 2 hotarari contradictorii.Mai multe relatii pe mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare conflictuala la domiciliu ionel-s ionel-s Locuiesc cu mama intr-un apartament . Acesta face parte dintr-o mostenire in devalmaseala ai caror protagonisti sunt eu , mama si sora mea, insa sora mea are ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Lovita in curte de o fosta cumnata raissa2007a raissa2007a buna ziua!mama mea a fost lovita in curte casei sale(acum se afla in proces de partaj) de o fosta cumnata,tatal meu fiind in spital la acea data.poate fi ... (vezi toată discuția)