Bună ziua, as dori sa ma ajutați în ceea ce privește problema în care ma aflu,
La data de 21.08.2022 am fost depistat de aparatul radar pe raza județului Iași cu o viteza de 105 km/h, mi s-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și amenda,dovada a expirat pe data de 05.09.2022.
La data de 15.09.2022 am susținut examenul pentru reducerea suspendării permisului am fost admis și am obținut o reducere de 30 de zile.
Toate bune pana aici,pe data de 17.10.2022 am plecat în Ukraina facandu-mi calcule ca pana la întoarcerea mea întru și în posesia permisului în jurul datei de 20.10.2022.
La data de 28.10.2022 m-am întors dar fiind ultima vineri din lună la eliberări permise nu se lucrează cu publicul, urmând sa revin luni 31.10.2022.
Duminică 30.10.2022 am ieșit sa lucrez meseria mea fiind în cadrul taximetriei,am luat 4 clienți din Brașov urmând sa îi duc în localitatea Teliu,în localitatea Tărlungeni am fost oprit de un echipaj de politie cărora le-am comunicat ca nu am asupra mea permisul de conducere, le-am explicat ce și cum, în urma verificării au depistat ca nu am permis acesta fiind suspendat până la data de 04.11.2022 într-adevăr eu nu luasem în calcul cele 15 zile de dovada, mi-au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis mi-au eliberat o dovadă fără drept de conducere.
În acest timp am făcut o cerere pentru eliberarea unei dovezi cu drept de prelungire la 30 de zile pana la soluționarea dosarului ( 23.11.2023 ) nu am primit nici un răspuns, am fost de 2 ori sa ma înscriu în audiență, d-na grefier a refuzat motivând ca nu este o problemă de audiență?
Întrebarea:
Ce este de făcut ca încă eu nu știu nimic,din asta îmi câștig existenta îmi întrețin familia,va rog sfatuiti-ma ce trebuie sa fac ?!!!
Cat dureaza solutionarea procesului penal, veti avea dreptul de conducere suspendat fara posibilitatea de prelungire drept de circulatie sau emiterea unei alte dovezi cu drept de circulatie( asa ceva nici nu este posibil).
Angajati-va avocat si incercati sa urgentati solutionarea dosarului penal