avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Remunerare presedinta OMD
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Remunerare presedinta OMD

Buna ziua!
Sunte presedinta unei Asociatii de Management al Destinatiei Turistice infiintata in baza OUG 26/2000 unde UAT -ul este membru fondator cu 49% voturi.
In acelasi timp, detin si o functie publica de conducere in cadrul UAT -ului.
Intrebarea este daca pot fi remunerata in baza unui contract de mandat pentru calitatea mea de presedinta al OMD -ului.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:16, 21 Ianuarie 2023
e normal sa fie remunerat de OMD pe baza de contract de madat cu titlu oneros, daca activitatea de presedinte a OMD-ului nu face parte din obligatiile si atributiile de serviciu ale functiei publice - si nici nu ar fi normal sa faca, dat fiind ca OMD-ul are personalitate juridica proprie si in acea functie presedintele trebuie sa reprezinte interesele OMD=ului nu al UAT membru, cum ar fi cazul in Adunarea Generala a OMD=ului, unde isi reprezinta entitatea membra si deci pentru acea activitate e nomal sa il remunereze membrul OMD pe care il reprezinta in AG). Trebuie verificat sa nu fie vreo incompatiblitate in cadrul legal care guverneazaa acea functie publica de conducere ( ca nu ati precizat nici macar daca e una de functionar public sau e de demnitate publica).... ca din directia legislatiei ONG nu e nici o problema....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consiliu director , adunare generala , presedinte la o asociatie non-profit Adryan.D Adryan.D Zilele acestea m-am documentat si mai bine si aici pe site-u dar si pe google si sunt oarecum nelamurit de aceea pun intrebarea pentru a ma lamuri foarte ... (vezi toată discuția)
Ong - asociatie - asociat - membru DanielBa DanielBa Doresc sa infiintez o asociatie si am neclaritati in privinta unor cuvinte folosite cat si a intelesului lor, este vorba despre asociat, membru si membru ... (vezi toată discuția)
Demisie membru fondator ong Radu_Lucian Radu_Lucian Buna ziua, Sunt membru fondator al unui ONG, in cazul in care vreau sa ma rup de acest ONG ce ar trebui sa fac si as vrea sa mai stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)