avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua!! Dacă dau statul in judecata trebuie sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua!! Dacă dau statul in judecata trebuie sa plătesc ...

Bună ziua!!
Dacă dau statul in judecata trebuie sa plătesc taxa de timbru??
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:06, 19 Ianuarie 2023
Taxele judiciare de timbru, reprezinta plata efectuata de catre orice persoana fizica sau juridica, interesata în rezolvarea pe calea justiţiei a problemelor de natura juridica, plata făcuta in favoarea statului pentru serviciile prestate prin intermediul instanţelor de judecata.
Taxa judiciara de timbru este datorata atât pentru cererile şi acţiunile depuse la instanţele judecatoreşti, cat şi pentru cererile adresate Ministerului Justiţiei şi Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Taxele judiciare de timbru se stabilesc diferenţiat, în funcţie de posibilitatea de a evalua sau nu obiectul cererilor şi acţiunilor în bani.
Pentru fiecare cale de atac sau fiecare fază procesuala justiţiabilul este obligat la plata taxei de timbru, în afara situaţiilor prevazute de lege.
In anumite situaţii prevazute clar de lege, acţiunile şi cererile depuse la instanţe sau cererile adresate Ministerului Justiţiei şi Parchetului de pe lângă ICCJ pot fi scutite de plata taxei de timbru.
Puteti beneficia de facilitatea scutirii taxei d timbru daca va situati intr-una din situatiile prevazute ca si exceptie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru Uli Uli Buna ziua, Am deschis un proces de partaj si am solicitat ajutor public judiciar in sensul reducerii taxei de tibru de la 77000 lei la 12000 lei si plata in ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru Dianaenacheapostol Dianaenacheapostol Buna ziua. Am depus dosarul de divort la judecatorie, iar taxa de timbru mi-a fost calculata eronat (aproape dubla). Ce se mai poate face pt ca bani pt plata ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru dorinv dorinv Buna seara Ma poate ajuta cineva cu ultima reactualizare a taxei de timbru judiciar si a cuantumurilor timbrului judiciar? Rog pe mp sau indicarea sursei ... (vezi toată discuția)