avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea 227/2015 art.141 lit.b
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea 227/2015 art.141 lit.b

Bună ziua. Aș dori să mă lămuresc în privința formei finale valabile a articolului 141 lit. din legea 227/2015, cod fiscal, care prevede că se exceptează de la plata contribuțiilor de asigurări sociale veniturile din salarii și asimilate salariilor realizate de către persoanele fizice asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, din activități pentru care există obligația asigurării în aceste sisteme potrivit legii. În situația de pensionar în sistemul militar, și în calitate de angajat al unei firme private pot beneficia de scutirea la plata contribuției asigurărilor sociale. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan64 , utilizator 08:07, 20 Ianuarie 2023
Legea, in optiunea mea, se refera numai la sistemele proprii de asigurare si , ca atare, nu puteti fi scutit de plata c.a.s.
Vă mulțumesc, dar, sistemul pensiilor militare este un sistem propriu de asigurări sociale, sau înțeleg greșit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar militar moldodia moldodia Pensionarul militar care se angajeaza cu contract de munca este scutit de la plata CAS pentru veniturile din salarii? (vezi toată discuția)
Restituire contributie la pensie pentru pensionarii militari angajati cu cim Miha2018 Miha2018 Buna ziua!!! Suntem o firma de paza si protectie si printre angajati au existat si mai exista inca salariati pensionari din sistemul militar, angajati in ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar militar cristian_sf1962 cristian_sf1962 Sunt pensionar militar in conformitate cu prevederile legii nr 223/2015, cu modificarile si completarile ulterioare. Pensia militara a fost determinata doar ... (vezi toată discuția)