avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot fi scutit de obligația de plată a fondului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot fi scutit de obligația de plată a fondului rulment dacă ...

Pot fi scutit de obligația de plată a fondului rulment dacă imobilul nu este ocupat de nimeni și este gol? Poate adunarea generală să decidă cu privire la scutirea mea?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:46, 22 Ianuarie 2023
Nu. Doar dacă-l vindeți.
legea nr 196/2018 obliga constituirea si actualizare fond de rulment si de reparatii la asociatia de proprietari indiferent daca apartamnetul este sau nu locuit
Valoarea sumei Fd. rulment, nu este egala pentru toti proprietarii. Aceasta valoare se preconizeaza a fi o medie a costurilor lunare din anul precedent la care mai poate fi adaugat un coeficient de inflatie.
Apoi, un apartament nelocuit (temporar, banuiesc), genereaza cheltuieli mai mici, astfel ca media sumelor reparizate pe LP, va fi mai mica, iar obligatia de plata a Fd. de rulment ramane...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care ... AngiM AngiM De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care nu se rambursează la vânzarea apartamentului), cât și fond de rulment. În noiembrie s a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,fondul de rulment este obligatoriu? am un apartament ... nichita nichita Buna ziua ,fondul de rulent este obligatoriu? am un apartament cu 3 camere si am fond de rulment 245 lei . Cat trebuie sa mai dau ,la ultima lista a aparut ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat acum o lună un imobil nou de la dezvoltator, iar acum apar cu restanță la fondul de rulment de anul trecut. este posibil ca asociația să mă oblige, ca nou proprietar, să plătesc din urmă? aug. aug. Buna seara! Am cumparat acum 1 luna un imobil nou de la dezvoltator, intr-un bloc construit anul trecut. Nici nu am apucat sa ma mut ca deja apare la avizier ... (vezi toată discuția)