avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plângere penala, nerespectarea programului de vizita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plângere penala, nerespectarea programului de vizita al minorului. ...

Plângere penala , nerespectarea programului de vizita al minorului. Sunt mama unui băiețel cu dizabilități,(11ani) tatăl sau nu se implica în viata copilului încă de la naștere și pana în prezent, pensia alimentara o plătește o data la 3 luni,și atunci o suma infirma , programul clasic de vizitare primul și al 3 le-a weekend, nu l-a respectat absolut niciodată , mi-a făcut plângere penala tot mie, ce pot face pentru a dovedi ca el este cel care nu și 'l respecta? Mi -a agresat copilul în nenumărate rânduri!
La ce vârstă poate fi audiat copilul? Sa poată spună și el ce își dorește?
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
alexandradavid, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:11, 21 Ianuarie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa se doveasca ce se susține în plangerea penală.
Simplul fapt ca a depus plângere penală nu este suficient.

Ar fi bine sa aveți avocat când veți fi audiată și sa solicitați probe în apărare dacă asa va considera avocatul de caz.

Scris din București 2023
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executati silit ce nu plateste, eventual mariti pensia a nivelul actual al veniturilor, modificati programul de vizitare daca el nu corespunde situatiei actuale (in cadrul acestui dosar poate fi audiat minorul), Ati putea chiar sa va ganditi la o exercitare exclusiva a autoritatii parintesti.

Insa va sfatuiesc sa faceti toate acestea dupa ce va consultati cu un avocat si cantariti exact toate avantajele si dezavantajele fiecarei potentiale actiuni. Caci actiunile dvs vor determina si reactii dinspre partea adversa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate inlatura dreptul de vizita? imperia imperia Intreb pentru o prietena care se confrunta cu urmatoarea situatie. Ea are un baietel de 11 ani care i-a fost incredintat prin hotarare judecatoareasca ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor - op Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Urmare a divortului, fiica mi-a fost incredintata spre crestere si educare, iar fostei sotii baietelul. In favoarea mea s-a stabilit un program de vizita ... (vezi toată discuția)
Sfat... laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Sunt un tatic recasatorit cu un copil minor dintr-o casatorie anterioara sfarsita printr-un divort in urma cu 5 ani.Prin hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)