avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am urmatoarea speta pentru care va rog sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am urmatoarea speta pentru care va rog sa ma ajutati ...

Buna ziua,
Am urmatoarea speta pentru care va rog sa ma ajutati cu raspunsuri :
Postul unui salariat cu functie de director executiv este desfiintat printr-o noua organizare , respectiv salariatul este concediat pentru motive care nu țin de persoana acestuia.
Compania îi ofera salariatului doua locuri de munca la alegere la una din sucursalele acesteia .Posturile fiind de economist, salariatul fost director executiv le refuza, probabil considerand ca sunt sub pregarirea sa.
CCM-ul companiei are prevazute articole cu salarii compensatorii in functie de vechime pentru cazuri de concediere colectiva si concediere individuala.
Facem mentiunea ca acelasi salariat a mai beneficiat in urma cu 10 ani de salarii compensatorii cu ocazia unori concedieri colective in acceasi companie efectuate la acea data. Ulterior salariatul dupa cativa ani a foat reangajat in societate .
Avand in vedere situatia expusa, va rugam sa ne spuneti daca salariatul poate în acest caz sa mai beneficieze de salarii compensatorii conform CCM si Codul muncii, având in vederea ca i s-au oferit 2 locuri e munca.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:25, 21 Ianuarie 2023
Da, poate beneficia din nou de salarii compensatorii ..sunt raporturi de munca diferite, chiar daca a avut acelasi angajator.
Multumesc frumos pentru raspuns, insa insist cu intrebarea: salariatului i s-au oferit acum in urma concedierii doua variante de locuri de munca pe care le-a refuzat si va pleca din companie .
Si in cazul in care i s-au oferit două variante de loc de munca, legal trebuie sa i se acorde salarii compensatorii ?
Da, legea nu interzice asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post marinelasg marinelasg Buna ziua, recent am primit vestea ca pozitia de Director Adjunct pe care o ocup de 1 an va fi desfiintata. Societatea mi-a comunicat ca am 2 optiuni: 1. ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post - ce drepturi am? kl3o4 kl3o4 Buna seara! As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume: Sunt angajata unei firme de transport care ... (vezi toată discuția)
Concedierea in cazul restructurarii barbu_alexandra_maria barbu_alexandra_maria Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti si pe mine cum este bine sa procedez in cazul in care socieatea a hotarat sa-si restranga activitatea.Lucrez(inca) la un SRL. ... (vezi toată discuția)