avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat de atestare fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat de atestare fiscala

Buna ziua! In anul 2013 daca aveai datorii la Primarie se putea elibera certificat de atestare fiscala pe un singur imobil? De exemplu: am un teren pe numele meu si inca un teren pe numele meu si al fiicei mele ,respectiv 2 numere de Rol diferite. Am vrut sa vand terenul al carui proprietare exclusiva eram eu , iar Primaria mi-a eliberat certificat fiscal cu mentiunea “Nu are datorii fata de bugetul local”, urmand ca dupa aceea sa aflu ca intregistrez datorii la bugetul de stat din anul 2007. Acestia imi motiveaza acest lucru prin faptul ca legea le-a permis sa imi poata elibera fiscal pe un singur imobil si in acel moment nu inregistram datorii strict la acel teren pe care l-am vandut si de aceea au facut acea mentiune.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: zxcb , utilizator 17:42, 24 Ianuarie 2023
Exista termene de prescriptie drept de executare debite
Termenul de prescriptie debite datorate catre stat este de 5 ani,astfel ca debitele din 2007 sunt precrise daca creditorul nu a desfasurat acte si actiuni pentru recuperare suma
Deci se putea elibera fiscal pe un singur teren, cu mentiunea ca numai exista datorii, iar eu sa am de fapt?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite locale- termen de prescriptie ammazon ammazon Buna ziua. As vrea sa stiu si eu daca impozitele pe cladiri si terenuri, mai vechi de 5 ani, se prescriu. Multumesc. (vezi toată discuția)
Neplata impozitului la casa cu teren 1300 mp GABYBABY GABYBABY TATAL MEU NU A MAI PLATIT IMPOZITUL DE 6 ANI LA CASA SI CURTE 1300 MP,ACUM EU FIICA LUI VREAU SA VAND ACEA CASA CU TEREN SI M-AM TREZIT CU UN IMPOZIT DE 36 MIL ... (vezi toată discuția)
Plata impozit teren agricol extravilan.penalitati macvio53 macvio53 Am fost instiintat de catre primarie ca am de platit o suma apreciabila reprezentand impozitul si penalitatile din 2007 pana in prezent pentru un titlu de ... (vezi toată discuția)