avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua am și eu o nelămurire.Parintii mei mi-au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua am și eu o nelămurire.Parintii mei mi-au donat un ...

Bună ziua am și eu o nelămurire.Parintii mei mi-au donat un apartament cu 3 camere,eu mai am un frate la care i-au cumpărat părinții un apartament cu 2 camere , aș dori să știu dacă fratele meu poate avea pretenții la apartament,In cît timp după decesul părinților poate să mă atace fratele dacă ar avea și el pretenții la apartament
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:19, 22 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ar putea avea pretenții, dacă se dovedește ca apartamentul cumpărat de părinți a fost achiziționat cu bani donați de ei.
Apartamentul fratelui este cumpărat direct pe numele lui, deci e ca și cum l-ar fi cumpărat el, din sursele proprii.
Mai departe, depinde de conștiința lui, dacă decide sa va "atace" donația dvs.
O poate face numai după decesul părinților, în termen de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer titlu proprietate parinti -> copil; suntem 2 frati charlesnewman charlesnewman Buna seara, Am nevoie de un sfat cu privire la transferul de proprietate al unui imobil. Parintii mei au 2 copii, pe mine si fratele meu. In urma cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune iuliana.d iuliana.d Buna ziua. Parintii mei detin un apartament cu 3 camere, eu mai am un frate care are o casa proprietatea personala si nu are pretentie sa ramana in ap. de 3 ... (vezi toată discuția)
Donatie intre frati mariaxxx mariaxxx Buna ziua. Vreau sa cumpar un imobil de la fratele meu (imobil pe care fratele l-a dobandit prin donatie de la parintii nostri, suntem 2 frati). Fratele este ... (vezi toată discuția)