avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Am tot consemnat situația unui apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Am tot consemnat situația unui apartament aflat intr-un ...

Buna ziua
Am tot consemnat situația unui apartament aflat intr-un bloc doar cu 8 apartamente. Vecinii nu doresc sa ne constituim in asociatie de proprietari, în schimb au hatarat sa se treacă 1 persoana și la apartamentul meu nelocuit. Degeaba le-am explicat ca eu nu am consumat electrica din parti comune *scari, lift) si le-am aratat art 82 din legea 196, care se refera doar la prrsoanele ce au domiciliat in bloc , in acea luna cel putin 15 zile Un avocat m-a sfătuit sa nu plătesc nimic pana când administratorul nu va tine cont de toate situațiile. (Administratorul e angajat pe contract de prestari servicii) Acest administrator nu-mi răspunde la nici o solicitare scrisa de mine, și nu- mi da un nr de inregistrare pt declarația pe proprie răspundere în care am scris ca la apartamentul meu nu a domiciliat niciodata nimeni și ca ma oblig sa anunț o schimbare.Deasemenea, am făcut contestatii și un memoriu dar, degeaba i le-am trimis. Nu cunosc nici macar adresa firmei sale doar un nr de tel, emai si whatssApp. Nu avem nici președinte și se fac legi după bunul plac, iar eu trebuie sa ma supun unor absurdități și abuzuri. Ma obliga sa olatesc la negru un vecin care nu a fost solicitat de mine pt curățenia blocului, restul propruetarilor facandu-si singuri curățenie pe tot blocul, în baza unei liste. Am solicitat angajarea unei femei de serviciu tot pe un contract de prestări servicii cum are și administratorul. Am fost la un avocat și mi-a spus sa nu plătesc nimic pt ca sunt abuzuri și sa ma dea ei în judecata. În prezent figurez eu ca rea platnica. Cui sa ma adresez și ce sa fac???
Cel mai recent răspuns: mcapata , utilizator 22:49, 27 Ianuarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul avocatului este bun, dar dvs., conf. prev. L196/2018, trebuie sa contestati cheltuielie, daca sunt afisate pe undeva. Avocatul trebuie sa va sfatuiasca cu ce prevede Codul civil in astfel de situatii
Admin-ul acesta, probabil este platit de catre cineva, a incheiat, macar ceva de mana cu cineva dintre vecini, este unu' mai smecher pe-acolo... Apoi, in mod sigur ca nu plateste taxe si impozit pentru banii incasati - si sunt sigur ca din aceasta cauza nu vrea sa colaboreze cu dvs.
Succes si ne mai informati!

PS. Probabil, am scris in acelasi timp cu @Fischerman, care, iataca, v-a dat sfaturi si mai bune!
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2023
Adam Grecu, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat la nivelul imobilului de locuit in comun nu exista constituita asociatie de proprietari,degeaba invocati disp L nr 196/2018 care nu opereaza in speta dv
In speta dv demersurile la nivelul administratorului de imobil sunt inutile,deoarece legal,acesta nu are obligatia sa raspunda la contestatii/sesizari.este factor executional
au hatarat sa se treacă 1 persoana și la apartamentul meu nelocuit.

Hotararea nu are temei legal si nici vecinii nu detin autoritatea si competenta sa dispuna masuri in detrimentul dv
Administratorul e angajat pe contract de prestari servicii)

Daca administratorul e angajat pe contract de prestari servicii cine a semnat contractul si in ce calitate?
Cine a hotarat indemnizatia administratorului de imobil daca nu exista asociatie de proprietari?
va confruntati cu situatie anormala si ideal ar fi sa sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala care poate demara prin verificarea legalitatii incadrarii administratorului d eimobil,care oricum trebuia sa detina incheiat fie CIM sau contract de administrare imobile
Codul civil referitor la coproprietate partea comuna imobile de locuit in comun obliga locatarii sa contribuie lunar la parti comune
Multumesc mult. 1. Acest administrator a fost angajat cu un contract prestări servicii. Este un tip cu care nu pot avea efectiv un dialog civilizat. Atunci am recurs la a-i trimite mesaje pe whatssApp sau e-mail, (singurele date ce le am despre dansul.) I-am cerut adresa firmei, autorizația de administrator. Nu am primit nimic. A fost angajat de către constructorul blocului si incă doi vecini, care locuiau deja în bloc. S-a facut o sedinta la care am participat si eu, dar nu am semnat, dandu-mi seama ca nu e legal. La o alta sedinta am adus avocatul care lea-a explicat sa ne constituim asociatie de proprietari. Nu s-a dorit. Acum toate cele 8 ap sunt locuite, cu excepția apartam. meu. 2. Vecinii nu vor întrarea în legalitate a blocului pt ca își fac legile lor. Mereu am facut referire la legea 196, dar atat administr, cat si vecinil o contesta si mi s-a spus ca ei sunt majoritari si au hotarat ca la fiecare apartament, chiiar daca nu e locuit, sa se plateasca cheltuiel pe o persoana. 3. Nu vor femeie de serviciu si atunci ma obliga o data la 8 luni sa curat tot blocul si curtea, iar in caz ca nu fac, sa platesc la un vecin 120 de lei, fara a primi chitanta. Acum au hotarat sa fie duse și containerele de gunoi la strada, tot pe acest principiu (din 8 în 8 luni , fiecare proprietar de ap. Dacă nu sunt în tara sa platesc 50 lei unui vecin sa ducă aceste gunoaie făcute tot de ei. E absurd. Am cerut sa fie angajata o femeie de serviciu cu contract prestări servicii. Nu am primit răspuns.
4 Da atât banii pt curățenie cât și pt gunoi ma obliga sa-i platesc fără chitanță, ba mai mulg dacă nu i-am dat, administratorul i-a trecut ca restanta la rubrica Curățenie, unde în general nu trece nici o suma, având în vedere ca vecinii curata blocul pe rand (la 8 luni). 5 Acum administtatorul vrea sa încaseze și taxa de rulment,(pe contul sau personal) motivând ca trebuie efectuata revizia liftului. Menționez ca inițial exista un contract de servisare, și se plătea lunar o suma repartizata pe fiecare ap.(cota parte) Au scos acea servisare, ca era în jur de 50 lei pe ap, și au hotarat ca în momentul în care se va strica ceva sa se plătească. 6. Vecinii cu acest administrator susțin ca eu trebuie sa plătesc electrica scara, lift pentru ca asta inseamna funcționarea instalațiilor electrice. Eu am spus ca ele sunt consumuri de electrica a celor ce domiciliaza și am argumentat cu ceea ce e scris în art 82 din legea 196, pe care ei nu o recunosc nefiind asociatie de proprietari. Astept sa ma sfătuiți ce se poate face.
După cum vedeți totul e ilegal și eu sunt cea care figurez acum cu restante, adică abuzurile acestea care au fost trecute la ap. meu.
Ce ma sfătuiți sa fac?
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente. vecinii nu vor ... mcapata mcapata Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente. Vecinii nu vor sa ne constituim în asociatie de proprietari si isi fac legile lor. La apartamentul meu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și ... mcapata mcapata Bună ziua, Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și proprietarii nu vor sa ne constituim în asociatie de proprietari. Avem un administrator care ... (vezi toată discuția)
Proprietarii nu vor asociatie. ce este de facut? magic9pm magic9pm Ce este de facut? Proprietarii nu vor Asociatie. Locuiesc intr-un bloc nou dat in folosinta acum un an. Blocul are 3 etaje si doar 8 apartamente. Sunt ... (vezi toată discuția)