avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente. Vecinii nu vor ...

Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente. Vecinii nu vor sa ne constituim în asociatie de proprietari si isi fac legile lor. La apartamentul meu nelocuit mi se trece o persoana pt a ma obliga sa platesc electrica comuna. Degeaba le-am explicat ca eu nu consum nici lift nici leduri de pe scara si sa tina cont de art 82 din legea 196 unde se spune clar ca salubritatea si electrica se platesc de cei ce domiciliaza cel putin 15 zile. Avem un administrator care le face jocurile, eu fiind singura care ma lupt cu morile de vânt. Am refuzat efectiv sa platesc aceste abuzuri și acum eu figurez ca rea platnica. Au existat mari probleme și cu racordul blocului la electricitate, care abia acum a fost executat de constructor, după 3 ani jumătate. Facturile vin și acum pe numele lui (pt părțile comune). Vecinii vor sa semnam pentru a-l imputernici pe ad.inistrator sa vina facturile pe numele sau. În primul rand cred ca nici administratorul nu este legal, având doar un contract de prestări servicii. Ce ma sfătuiți sa fac? Situația nu mai poate fi acceptata în acest fel! Cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:59, 10 Ianuarie 2023
Dv invocati disp L nr 196/2018 in conditiile in care locatarii nu doresc infiintarea de asociatie de proprietari,respectiv acestia nu detin obligatia sa respecte si sa aplice o dispozitie care la acest moment nu le este opozabila
Daca nu exista constituita asociatie de proprietari cine calculeaza cotele lunare de intretinere?
Administratorul de imobil,legal este angajatul asociatiei de proprietari care dispune inclusiv drepturi si obligatii,limite de competenta in conformitate cu disp L nr 196/2018
Cine a dispus angajarea si mai ales indemnizatia lunara a administratorului de imobil?
Daca nu exista constituita asociatie de proprietari ,ce documente justiifcative elibereaza administratorul de imobil pentru sumele percepute aferent intretinere lunara?
Administartorul d eimobil nu are temei legal in impunerea la plata 1 persoana in conditiile in care apartamnetul nu este locuit
Conform disp L nr 196/2018 dar care nu opereaza in cazul imobilului dv,proprietarii au obligatia legala sa aachite lunar cote parti comune si individuale conditionat de existenta aparatelor individuale contorizat consum utilitati
nici administratorul nu este legal, având doar un contract de prestări servicii.

Cine a semnat din partea locatarilor contractul de prestari servicii?
Administratorul de imobil detine atestat profesional valabil?
Nu se justifica imputernicirea administratorului de imobil pentru incheiere contracte furnizare utilitati si adresa de corespondenta facturi
Legal,contractele de furnizare utilitati se incheie intre furnizor si persoana juridica =asociatia de proprietari
Sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala
Multumesc pentru răspuns. Am făcut sesizare la primărie, dar mi s-a răspuns ca dacă nu suntem asociatie de proprietari, practic, ei nu au cum sa acționeze. Ne-au sugerat sa ne constituim asociatie. Inseamna ca ultima soluție ar fi sa actionez la politie sau în instanta?
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
mcapata, utilizator
Va rog sa-mi răspundeți, dacă in situația data, când nu se dorește sa se facă o asociatie de proprietari, se pot lua orice decizii , gen strângere fond de rulment pe contul unui administrator angajat cu contract prestări servicii, impunere de persoane la ap nelocuite. sume pt curățenie (neexistând femeie de serviciu) etc. Se poate ca majoritatea sa decidă “legi proprii” in afara legii 196, care se aplica la asociațiile de proprietari? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Se poate ca majoritatea sa decidă “legi proprii” in afara legii 196, care se aplica la asociațiile de proprietari?

categoric nu !
Va confruntati cu situatie complexa ,care poate fi solutionata numai in instanta de judecata in temeiul disp cod civil privind coproprietatea
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și ... mcapata mcapata Bună ziua, Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și proprietarii nu vor sa ne constituim în asociatie de proprietari. Avem un administrator care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am tot consemnat situația unui apartament aflat intr-un ... mcapata mcapata Buna ziua Am tot consemnat situația unui apartament aflat intr-un bloc doar cu 8 apartamente. Vecinii nu doresc sa ne constituim in asociatie de proprietari, ... (vezi toată discuția)
Dar ce facem când nu exista asociatie de proprietari, doar un ... mcapata mcapata Dar ce facem când nu exista asociatie de proprietari, doar un administrator ce funcționează pe un contract prestări servicii și care impune mai nou plata ... (vezi toată discuția)