avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Am un apartament intr-un bloc cu 8 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și ...

Bună ziua, Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și proprietarii nu vor sa ne constituim în asociatie de proprietari. Avem un administrator care își face legile lui trecând persoană și la apartamentul meu nelocuit,motivând ca asa a hotărât majoritatea. În schimb la vecinul nu trece bebelușul. Exista lege sa nu fie trecuți copiii sub un an? . De trei ani jumătate abia acum s-a făcut racordul la Electrica și contorizarea apartamentelor. Pana în prezent exista un singur contor de la care erau pasante pentru apartamente. După ce se scădeau consumurile de pe pasante restul rămas pe contorul principal reprezenta consumul comun, care era în jur de 800-1000 kw, consum ireal având în vedere ca domiciliau doar 3 familii în bloc. Acum după contorizarea apartamentelor reiese un consum de 900 kw la contorul rămas doar cu părțile comune, imposibil sa fie real. Este vorba de furt de curent clar. Am făcut sesizări la Electruca furnizare dar fără rezultat. Eu nu am plătit nimic pt ap meu nelocuit acum figurând tot eu rea platnica. Curățenia se face de proprietari cu schimbul. Am plătit unui vecin sa facă în locul meu. Luna trecuta când mi-a venit rândul am făcut eu curățenie și nu mi s-a recunoscut. Mi s-a trecut pe lista de plata suma de 120 lei pt curățenie. Ce pot face??? Nu pot plăti aceste abuzuri și nu pot lăsa la infinit aceasta situație. Ce ma sfătuiți s fac??? Cu mulțumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:46, 30 Ianuarie 2023
Conform disp L nr 196/2018 administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Administratorul de imobil nu are temei legal sa impuna numar persoane in cazul apartamnetelor nelocuite
Asociatia de proprietari nu are autoritatea si competenta sa dispuna hotarari contrare legilor in vigoare referitor la impunerea de numar persoane
Nu exista in vigoare dispozitie care sa prevada facilitatea scutirii de la plata intretinere lunara minori
A existat in trecut o dispozitie care a operat 11 luni,dar a fost abrogata
Pentru neajunsurile constatate,referitor la curatenie,atat timp cat nu exista constituita asociatie de proprietari,nu aveti cum sa interveniti decat sesizand oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari
Sensibilizati vecinii cu scopul infiintarii asociatiei de proprietari
Succes !
Ceva e gresit in ce scrieti dvs. ! Daca nu aveti asociatie de proprietari si vreti s-o constituiti, de unde aveti administrator ? Administratorul de condominiu este un angajat, persoana fizica sau juridica si nu are dreptul sa impuna nimic, conform legii 195/2018.

Capitolul VI Administrarea condominiilor
Articolul 63
(1) Administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și/sau modernizarea, după caz, a proprietății comune aferente condominiului sunt în sarcina asociației de proprietari, iar cheltuielile legate de aceste activități reprezintă cheltuieli comune.
(2) În scopul administrării și întreținerii condominiului, asociația de proprietari încheie contracte în numele proprietarilor cu persoane fizice, persoane fizice autorizate sau cu persoane juridice cu obiect de activitate administrarea condominiilor, înființate potrivit prevederilor legale în vigoare.
(3) Desemnarea administratorului și încheierea contractului de administrare se fac de către comitetul executiv reprezentat de președintele asociației de proprietari, în baza mandatului acordat de adunarea generală, și decizia se comunică tuturor proprietarilor.
Articolul 64
(1) Administrarea condominiului poate fi realizată de către persoane fizice, persoane fizice autorizate, sau persoane juridice specializate, autorizate conform legii.
[ link extern ]

mcapata a scris:

Bună ziua, Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și proprietarii nu vor sa ne constituim în asociatie de proprietari. Avem un administrator care își face legile lui [....]

Este administrator angajat pe contract prestări servicii. Nu vrea sa dea amănunte despre firmă sa, Pe listele de plata figurează doar nr tel și un cont bancar. Acum a apărut lista pe decembrie, și vad ca în sfârșit figurez cu zero pers atât eu cât și un alt ap. în schimb ni s-a pus de plata electrica comuna. *calculata pe cota parte indiviza. In nouembrie 168 lei in dec 48 lei?????) Un apartament nelocuit nu are ce electrica sau salubritate sa plătească, conform art 82, repartizarea acestora facandu-se pe persoane reale care domiciliaza. . La curățenie s-a hotărât ca fiecare vecin sa facă o data la 8 luni curățenie în tot blocul și curte, și sa duca containerele de gunoi la strada. Dacă apartamentul e nelocuit cum sa faci aceste servicii??? Atunci ma forțează sa platesc 120 lei unui vecin, deci munca la negru, fără chitanță. Dacă nu am plătit mi s-a trecut pe lista de plata ca datorie, pt luna următoare, la fel și electrica neplătita. Asa ca acum figurez tot eu restanta pt ca nu am dat curs acestor abuzuri!
Nu trebuie sa-i platiti absolut nimic, nu trebuie sa prestati nimic. Toate serviciile de administrare sunt ilegale. Sa va dea in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara va rog sa-mi spuneți dacă o adunare generala are ... mcapata mcapata Bună seara Va rog sa-mi spuneți dacă o adunare generala are puterea sa decidă ca la apartamentele nelocuite sa se treacă o persoană.? Menționez ca ... (vezi toată discuția)
Contor gaze mastera mastera Buna seara, As dori sa stiu care este procedura sau cum se poate monta un contor de gaze? Ma refer la acele contoare care se monteaza in apartament nu cele ... (vezi toată discuția)
Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente. vecinii nu vor ... mcapata mcapata Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente. Vecinii nu vor sa ne constituim în asociatie de proprietari si isi fac legile lor. La apartamentul meu ... (vezi toată discuția)