avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara Va rog sa-mi spuneți dacă o adunare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara Va rog sa-mi spuneți dacă o adunare generala are ...

Bună seara
Va rog sa-mi spuneți dacă o adunare generala are puterea sa decidă ca la apartamentele nelocuite sa se treacă o persoană.? Menționez ca aceasta adunare formata din proprietarii celor 6 apartamente si doua birouri, (total 5 proprietari) au decis ca la doua ap nelocuite și la cele doua birouri nefolosite, sa treacă câte o persoană pt a plăti consumul comun de electricitate, scări lift garaje. Este corect? Practic sunt trecute 4 persoane inexistente. Legea nr 196 explica clar cheltuielile pe nr de persoane care domiciliază în condominiu în acea luna și cea referitoare la suprafață condiviza. Nu am cu cine discuta efectiv și tot acești proprietari nu doresc sa se constituie o asociatie de proprietari. Ei spun ca au dreptul sa hotarasca ce vor fiind majoritari și susținând ca dacă nu suntem asociatie avem dreptul sa ne facem legile noastre. (Adica a lor, iar eu am obligația sa ma conformez)Va rog sa ma consiliați ce este de făcut în aceasta situație.
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 15:22, 16 Martie 2022
Daca nu sunteti constituit in asociatie de proprietari, nu avem ce sa discutam referitor la ce zice L 196/2018 in aceasta privinta.
In cazul dvs. , cat si a altor situatii asemanatoare, daca ne referim doar la repartizarea costurilor cu intretinerea spatiilor comune se face conform prev. Codului civil.
Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat, discutati si sa vedeti care ar fi solutiile de adoptat. Va asigur ca problema pusa in discutie (repartizarea costurilor cu energia electrica pe spatiile comune), este una dintre "grijile" cele mai simple cu care o sa va confruntati dvs. acolo - in lipsa unei organizari, gen asociatie de proprietari.
Oricum, trebuie sa va hotarati sa va raportati cumva la niste reguli, pentru ca maine-poimane, o sa aveti alte probleme muuult mai "grele" - de exemplu repararea acoperisului, reparatii subsol, centrala termica...
Mult succes!
Mulțumesc pt răspuns. Mai adaug ca blocul nu are decât un singur contor de la care sunt trase pasante pentru cele 6 apartamente și 2 birouri. Administratorul citește unicul contor in care intra consumul din apartamente, iar restul se considera consum comun. Exista diferențe și de 300-400 kw, consum imposibil de realizat, având in vedere ca exista leduri cu senzori de miscare și un lift folosit doar de cele 3 familii care domiciliază.
la nr ala de ap....cineva cam fura curent :) ....nu inteleg de ce nu aveti contorizare direct de la furnizor per ap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și ... mcapata mcapata Bună ziua, Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și proprietarii nu vor sa ne constituim în asociatie de proprietari. Avem un administrator care ... (vezi toată discuția)
Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente. vecinii nu vor ... mcapata mcapata Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente. Vecinii nu vor sa ne constituim în asociatie de proprietari si isi fac legile lor. La apartamentul meu ... (vezi toată discuția)
Plata lift asociatie cu doua corpuri cladire-unul fara lift pbigh pbigh Este cazul unei asociatii de locatari in care imobilul are doua corpuri de cladire separate si cu doua intrari complet separate. In total sunt 26 de ... (vezi toată discuția)