avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenintat de mama vitregă după decesul tatălui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenintat de mama vitregă după decesul tatălui meu...

Bună ziua,tata a murit fiind căsătorit cu a doua soție din anul 1999 iar în anul 1998 a dobândit prin contract de vânzare cumpărare o garsoniera de la unchiul meu,fratele mamei mele bune. În contract scrie ca unchiul meu vinde lui tata acest imobil cu clauză de uzufruct viager contra sumei fictive de 26.000.000lei vechi și contra ajutorului oferit de către tata unchiului meu precum plata întreținerii, asigurare de mâncare, alimente,medicamente etc. Acum soția lui vrea această garsoniera spunând ca ea a dat banii cei 26.000.000lei vechi deși nu este adevărat, ea necontribuind cu nimic iar eu împreună cu familia locuiesc în acest imobil de când unchiul meu a murit adică imediat după semnarea contractului în 1998. De fapt tata împreună cu soția a doua au locuit în apartamentul părintesc cu trei camere dobândit de către mama mea naturala în timpul căsătoriei cu tata în anul 1980 și plătit în rate la Icral pana la sfarsitul anului 1990,mama decedând datorită cancerului în anul 1995. Întrebarea care mă bântuie este urmatoarea:
Mai are dreptul soția a doua la garsonieră? Ca ea spune ca are dreptul atât la apartament cât și la garsonieră dar nu mi-a permis accesul în apartamentul parintesc și ma tot amenință că ca dacă nu merg cu ea la notar și cu fisu sa semnez actele care îmi va spune notarul ,mă va da afara din casă. În plus ea și cu fisu au luat toate lucrurile din apartamentul unde a locuit cu tata plus mașina lui tata pe care o conduce fisu,plus bani din casa și din banca pe care tata îi ținea ca economii. As dori sa aflu și părerea dvs,vă mulțumesc, Cristian-București
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
Conductor74, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:48, 23 Ianuarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Mai are dreptul soția a doua la garsonieră?

Nu.

Mai mult decat atat, nu are dreptul nici la apartament.
Trebuie sa faceti succesiunea dupa tata, fiind singurul mostenitor. apoi puteti sa o scoateti afara din apartament.
Nu semnati niciun alt act.
Consultati un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca ziceti ca a cumparat in 98 si s-au casatorit in 99, casa e bun prorpiu al tatalui,dar sotia tot mosteneste 1/4 ca sotie supravietuitoare, asa ca domnul avocat se insala.
la fel si apartamentul, din cota ce ii revenea tatalui, sotia mosteneste 1/4.
contactati un avocat sa va consilieze, veti dezbate sucesiunea in instanta ca nu va intelegeti pt o dezbatere la notar.
veti cere si extrase de cont de la banci sa vedeti cati bani a scos din banca si in ce conditii.
masina era cumparata in timpul casatoriei ?
cereti la partaj sa i se atribuie ca partajul va dura si masina crapa pana la final.
Ramane de vazut si cu celelalte bunuri, daca se considera sustrase/ ascunse.

Si nu, nu va da afara din casa :)))
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire Jipa2017 Jipa2017 Bună ziua! Bunica mea a murit acum ceva timp. Bunica a avut 2 copii, pe tatăl meu și un unchi care a decedat înaintea ei. Unchiul meu nu a avut copii și ... (vezi toată discuția)
Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, ... mateidonea mateidonea Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, sper sa ma ajutati. Unchiul meu (fratele mamei) a decedat recent si a carui sotie a decedat cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire saimarica saimarica Buna ziua, Bunica din partea mamei, acum peste 30 de ani, a plecat de la tara si a cumparat in cartierul Colentina, o casa la curte, fara sa faca acte(cica ... (vezi toată discuția)