avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Divulgare IP
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Divulgare IP

Vreau sa ma lamuriti si pe mine asupra unui aspect.
Am postat pe un forum o opinie care a deranjat anumite persoane, acestea obtinand de la detinatorul site-ului si implicit al forumului, IP-ul meu (de fapt al internet cafe-ului la care merg). Cu aceste IP-uri, aceste persoane s-au prezentat in acest net cafe pentru a le cere proprietarilor acestuia sa ma identifice. Au prezentat chiar si o fotografie a mea, fapt relatat de detinatorii net cafe-ului. In plus, trag concluzia ca, odata ce imi pot vedea IP-ul cei ce detin site-ul, imi pot vedea si parola pentru user-ul de pe forum, nu ?
Vreau sa stiu cat de legala e divulgarea IP-urilor de pe care am scris pe forum cat si aceasta hartuire.
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 22:27, 25 Iulie 2008
Da,nimic nou.
Oricum si chiar daca ai fi suficient de destept cat sa intre de pe IP-ul altcuiva,e usor de depistat.Singura sansa este sa poata intra de pe calculatorul altcuiva pentru si sa faca acele rautati.Da' daca este atat de istet cat sa faca asta,poate intra si de pe ip-ul lui,deoarece inseamna ca e suficient de destept cat sa isi ascunda foarte bine urmele.:D
accesul la IPul tau il are orice administrator de pe acel forum, dar accesul la parola ta nu o are nimeni (sunt administrator si detinator al unor forumuri si nu am acces pe nici unul la parola vreunui user). IPul tau poate fi divulgat doar in conditiile in care incalci anumite legi pe acel forum / site ... si doar la cerintzele organelor de politie / juridice. daca citesti regulamentul acelui forum vei gasi si partea asta acolo (cel putin ar trebui sa fie ...la mine la forumuri am trecut partea asta)

dar, pentru o siguranta personala...folositi [ link extern ] >
Am si eu o intrebare sau mai degraba o problema:
Acum cateva zile am primit un mail de la yahoo in care imi zicea ca am castigat 1milion $ si imi cerea anumite date ca: Nume,Prenume,Varsta,Sex,IP-ul,Furnizorul internetului,Daca joc jocuri pe internet si daca da care.....Vazand suma nu mi-am dat seama ca ar trebui sa verific numele si numerele de telefon si am trimis intr-un mail toate informatiile acestea. Acum m-am uitat si am vazut ca nu sunt singura care a primit asemenea mail deci e un spam, dar am mai citit ca prin astfel de mailuri se pot fura identitati sau anumiti hackeri pot folosi Ip-ul meu pentru diferite infractiuni si Ip-ul va conduce politia la mine. Ce am de facut in cazul acesta? Pot face ceva sa-mi dovedesc nevinovatia?Sau voi fi pedepsita pentru infractiunile altor persoane?
:D. In 99% dintre situatiile care vor urma, nu cred ca o sa aveti vreodata probleme pentru ca ati divulgat acele date. Insa, daca pe viitor se mai intampla sa primiti mailuri in care vi se spune ca ati castigat un milion de dolari, poate ar fi bine sa va ganditi de doua ori.

Ca idee, cand ati trimis mailul de raspuns, nu ati facut altceva decat sa dati de stire celui care trimitea mailuri ca adresa de mail este activa si ca o citeste cineva. Iar restul datelor v-au pozitionat, ca audienta, in lista de mailuri a celui care trimite.

Concluzia: nu prea sunt multe sanse sa se intample ceva rau.
oare cat timp ramane stocat ipul meu la furnizorul meu de internet? la fiecare reconectare si asa il schimb...tin ei cont de toate schimbarile in log-urile lor? :-/

Alte discuții în legătură

Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)
Divulgarea ip-ului ! maynouna maynouna Buna ziua Recent o doamna a carui blog l-am vizitat mi-a publicat ip-ul online afirmand ca sunt un user care a jignit-o pe blog. Eu nu am lasat nici un ... (vezi toată discuția)
Demersuri aflare posesor ip mauricius mauricius as dori niste lamuriri: 1. sa zicem ca postezi un mesaj la o stire de presa online(decent) dar acid la adresa unui director de institutie. Nu se cere adresa ... (vezi toată discuția)