avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Divulgare IP
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Divulgare IP

Vreau sa ma lamuriti si pe mine asupra unui aspect.
Am postat pe un forum o opinie care a deranjat anumite persoane, acestea obtinand de la detinatorul site-ului si implicit al forumului, IP-ul meu (de fapt al internet cafe-ului la care merg). Cu aceste IP-uri, aceste persoane s-au prezentat in acest net cafe pentru a le cere proprietarilor acestuia sa ma identifice. Au prezentat chiar si o fotografie a mea, fapt relatat de detinatorii net cafe-ului. In plus, trag concluzia ca, odata ce imi pot vedea IP-ul cei ce detin site-ul, imi pot vedea si parola pentru user-ul de pe forum, nu ?
Vreau sa stiu cat de legala e divulgarea IP-urilor de pe care am scris pe forum cat si aceasta hartuire.
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 22:27, 25 Iulie 2008
Interesant subiect, pacat ca majoritatea raspunsurilor au fost pe langa :D.
Pe internet poti injura cat te tin dejetele pe oricine atata timp cat nu te-ai autentificat in sistem cu certificat digital.
Nimeni nu poate demonstra ca o persoana a fost la calculator pe baza unui IP.. porbabil nu ati auzit de masquerada, sniffing.. fake request.. samd.

Daca avocatii nu au auzit pana acum de SEMNATURA DIGITALA atunci e grava treaba.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2007
sabat, utilizator
Ip este o adresa de internet si atit nu poti avea siguranta ca nu poate fi furat, sunt N metode unele chiar la indemina unui incepator daca are prog potrivit. Parolele de pe forum sau site chiar si cele facute in MD5 se pot sparge chiar fff usor chiar de catre un incepator daca stie sa caute pe youtube. Intradevar doar certificarile digitale te scapa, si apropo la noi inca nu stiu sa fie o lege prin care sa oblige isp sa patreze log ptr ip(daca sunt alocate dinamic) sau log cu activitatea facuta.
Mailuri cu ai cistigat sau cumperi fffffff ieftin.... nu faci altceva decit sa imbogatesti niste mici geni de hackeri ptr ca aceste date se vind de cite 10-20 de ori pe bani frumosi!!
Din cite stiu IP este PUBLIC!!!!!!!!!!! deci se poate afla de oricine. fapul; ca cineva te-a cautat la Icafe ma duce cu gindul ca ori sunt de la o institutie ori are relatii la ISP-ul de unde Icafe are net.
Ip-ul unei persoane cu care ai o legatura directa (trafic de date, conversatii etc.) se poate afla si cu un simplu firewall (te uiti in traffic log si vezi toate Ip-urile cu care ai conexiune activa)...
Cat despre intratul pe net cu Ip-ul altei persoane nu prea cred... acel IP apartine furnizorului iar ca sa-l ai trebuie sa ai conexiune directa la furnizor si, in majoritatea cazurilor, parola (cum e in cazul fibra cu pppoe unde ip-ul se aloca doar dupa validarea parolei, iar la conexiunea clasica de fibra dupa ce valideaza MAC-ul placii de retea care e tot un fel de parola)... singurii care pot intra pe internet cu ip-ul tau sunt doar angajatii firmei furnizoare (ma refer la IP fix)
Ultima modificare: Vineri, 29 Februarie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
nu e chiar asa greu sa intrii cu un alt ip, mai ales un alt ip al ISP-ului tau. nici daca se foloseste adresa mac (sau alocarea ip-ului prin DHCP mai corect spus) nu e dificil . exista sute, poate chiar mii de mac sniffere pe internet si de aici e totul destul de simplu :D, ca sa nu zic de sute de tutoriale de pe net.
daca ai un vecin care are router, sansele de a trece peste securitatea routerului sunt foarte mari, mai ales ca utilizatorii casnici nu prea au tangente cu setarea unor astfel de aparate.
una peste alta este destul de usor sa folosesti diverse ip-uri (pentru cineva care are un minim de cunostinte in IT).

Barbaru, exista o lege la nivelul uniunii europene, deci are aplicabilitate si in ro, ca se refera la data retention. problema este ca de la teorie la practica este drum lung, dar cine stie .....
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2008
ContSters38557, utilizator
Da, destul de urat si eu am patit asta.
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2008
Profesional New Consult, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)
Divulgarea ip-ului ! maynouna maynouna Buna ziua Recent o doamna a carui blog l-am vizitat mi-a publicat ip-ul online afirmand ca sunt un user care a jignit-o pe blog. Eu nu am lasat nici un ... (vezi toată discuția)
Demersuri aflare posesor ip mauricius mauricius as dori niste lamuriri: 1. sa zicem ca postezi un mesaj la o stire de presa online(decent) dar acid la adresa unui director de institutie. Nu se cere adresa ... (vezi toată discuția)