avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condus auto fara carte de identitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condus auto fara carte de identitate

Buna ziua!

Mai este obligatoriu sa ai asupra ta cartea de identitate pentru a conduce un autovehicul?
In ianuarie 2020 a intrat in vigoare legea nr. 192/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, prin care se elimina sanctionarea neprezentarii unui act de identitate, fiind suficienta oferirea de informatii pentru stabilirea identitatii.

Intrebari:
1) Se transpune aceasta lege si in vederea conducerii unui autovehicul?
2) Avand in vederea contradictia cu articolul 147 din codul rutier, care sunt sansele castigarii unei contestatii, in cazul unei amenzi pentru lipsa cartii de identitate la volan?
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
usernameavocatnet, utilizator
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 14:11, 31 Ianuarie 2023
Eu zic ca nu e greu sa aveti cartea la dvs alături de permis talon etc.
Mai e pana sa va puneti amprenta pe un dispozitiv al politistului sa ii apara toate datele dvs.
Cine sa vada ? Credeti ca se "inspira" parlamentarii de pe acest forum de discutii ? Sau politia ? E vreo sectiune care sa le prezinte problemele absurde din codul rutier (ca nu sunteti singur in situatia asta) ? Vreti sa schimbati situatia cu cei testati in trafic cu Drugtesterul care da la greu rezultate fals pozitive si trec luni de zile, fara permis, pina sa se dovedeasca a fi nevinovati la analiza de probe biologice ? Va aduceti aminte ca (ani in urma) trebuia sa aveti la dvs. si dovada fizica a platii rovignetei ?

usernameavocatnet a scris:


Zicem si noi, poate vede cineva, cine stie.

Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
latka, moderator
Eu zic că da. Acei câțiva oameni de calitate din parlament și poliție mai aruncă câte un ochi pe aici. Și comunitatea asta mare și calitativă este una dintre cele care pot inspira direcții. Eu zic că da.
Or fi aruncand ochii oamenii de calitate din parlament, dar raman doar cu ochii aruncati. De schimbat, nu se schimba nimic.
Exact cum a spus <cik22>: "In mod logic si normal, pentru o tara si o lume ce o arde pe digitalizari...ar fi suficient...".
Am fost intoxicati cu recomandarea operatiilor "online", dar, evident, nu functioneaza intotdeauna.
La fel si cu platile facute cu cardul, am primit recomandari cu duiumul pe toate canalele. Am fost la ANAF sa cumpar niste registre si mi s-a spus ca nu pot plati cu cardul de pe firma, ci numai cu numerar.
Interesant... (si deprimant) !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa asigurarii auto, motiv de amenda usturatoare ? cezarad cezarad Buna ziua. Circulam printr-o localitate din Romania ieri si m-a oprit un echipaj de politie. Totul perfect, doar ca nu aveam la mine asigurarea auto. Nu au ... (vezi toată discuția)
M-a oprit politia si mi-a cerut sa merg cu permisul la sectie mftionel mftionel astazi am fost oprit de politie fara ca acesta sa imi spuna ce am facut (defapt nu am facut nimic neregulamentar doar ca politistul respectiv m-a mai oprit cu ... (vezi toată discuția)