avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mă pot căsători la 16 ani jumate,fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mă pot căsători la 16 ani jumate,fara acordul părinților,daca ...

Mă pot căsători la 16 ani jumate,fara acordul părinților,daca sunt însărcinată?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:18, 25 Ianuarie 2023
Oare de ce ai vrea sa mergi din greșeală în greșeală?
Deja ti-ai făcut un prim rau dacă nu ai ascultat de părinți. Crezi ca o casatorie îndreaptă lucrurile?
Sarcina la vârsta asta ar trebui sa te trezească la realitate ci nu sa te împingă spre alte greșeli.
Primul tău gând acum nu ar trebui sa fie casatoria ci trebuie sa te gândești cum sa te angajezi ca să poți intretine copilul singura în caz ca dragostea dispare după nopți nedormite, luni intregi fara contacte intime, alăptat, scutece, plansete și alte neajunsuri financiare.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat

Art. 272. -
(1) Căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani.

(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
La greșeala pe care ai făcut-o, dacă vrei acum un răspuns strict juridic, ești tot minoră la 16 ani, și legea nu-ți piermite căsătoria fără acordul părinților.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 15 ani si prietena mea de 17 este insarcinata.intrebarea mea ... Sharara12 Sharara12 Am 15 ani si prietena mea de 17 este insarcinata.Intrebarea mea este ce consecinte pot fi daca pastram copilul?Vom avea probleme cu protectie copilului?Va rog ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si as dori sa ma mut la iubitul meu !!!!! AnaMaria98 AnaMaria98 Am 16 ani si as dori sa ma mut la iubitul meu care are 22 pentru ca acasa nu mai suport tratametul pe care mil ofera parinti mei...mereu sunt agresata verbal ... (vezi toată discuția)
16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)