avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie auto SH de la dealer
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie auto SH de la dealer

Va adresez urmatoarea intrebare: in cazul achizitiei unui auto sh de la un dealer auto, acesta este obligat prin vreun articol de lege sa aduca la cunostinta clientului, cel putin daunele despre care dealerul are cunostinta?
Autovehiculul in cauza a fost implicat intr-un eveniment rutier pe perioada cand era in posesia dealerului, ca masina de reprezentanta. Acest eveniment nu a fost adus la cunostinta clientului in momentul vanzarii autoturismului, iar ulterior, la doua zile de la vanzare, clientul a aflat acest aspect, recunoscut cu mare greutate si de dealer. Raspunsul dealerului a fost ca nu-l obliga nicio lege sa comunice istoricul de dauna in cazul instrainarii unei masini. As dori sa stiu in ce masura clientul se poate adresa instantei de judecata si ce sanse are.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:47, 25 Ianuarie 2023
Daca detineti probe rezonabile aveti dreptul sa promovati actiune in instanta
Dv anterior achizitiei,puteati sa faceti veriifcarea istoricului de dauna auto[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina vicii ascunse marian_marian173 marian_marian173 Buna ziua, Doresc sa incep acest subiect dand cateva detalii referitoare la problema cu care ma confrunt.Este vorba despre cumpararea unei masini in voaloare ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retentie mariusvladut mariusvladut Buna ziua.Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care am sa o descriu mai jos.Este vorba de o reparatie pe o polita rca.Clientul a adus ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie masini drive test pentru showroom auto anamaria80 anamaria80 Buna seara. Un srl care are ca si activitate secundara vanzare auto(showroom auto) si service auto vrea sa achizitioneze masini(masini cumparate pe firma) ce ... (vezi toată discuția)