avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartamentul meu este la parter..Baia mea este sub ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartamentul meu este la parter..Baia mea este sub baia vecinului ...

Apartamentul meu este la parter..Baia mea este sub baia vecinului de la etajul 1. Acesta are defectiuni la instalația sanitara din baie și infiltratiile de apa de la baia lui distrug tavanul băii mele. El și-a modernizat Baia, fără a recondiționa și instalația sanitara (scurgerile apei menajere de la cada,chiuveta sifon pardoseala. Am încercat pe cale amiabila sa rezolvam problema infiltratiilor. Acesta nu are nici un interes sa rezolve problema datorita acelor modernizări sub care se afla instalațiile defecte. Care ar fi cele mai bune soluții legale pentru a rezolva aceasta problema?

Cel mai recent răspuns: olimpiav22 , utilizator 00:35, 26 Ianuarie 2023
Notificati oficial vecinul cu obligatia asigurarii starii tehnice a partii individuale de instalatii,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta unde aveti dreptul sa solicitati si daune pentru prejudiciile generate de inundatie
De preferat pentru preintampinarea de astfel de situatii,incheiati asigurare facultativa cu clauze asiguratorii,astfel incat daca se repeta situatia,contactati asiguratorul se deschide dosar dauna,primiti c/v prejudicii iar asiguratorul isi reupereaza sumele prin actiune in regres
Ce înseamnă notificare oficiala?

ynocentta a scris:

Notificati oficial vecinul cu obligatia asigurarii starii tehnice a partii individuale de instalatii,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta unde aveti dreptul sa solicitati si daune pentru prejudiciile generate de inundatie
De preferat pentru preintampinarea de astfel de situatii,incheiati asigurare facultativa cu clauze asiguratorii,astfel incat daca se repeta situatia,contactati asiguratorul se deschide dosar dauna,primiti c/v prejudicii iar asiguratorul isi reupereaza sumele prin actiune in regres

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pata pe tavan in bai flopo2004 flopo2004 Buna ziua. Am si eu o problema cu o pata pe tavanul de la baie (in dreptul sifonului de pardoseala). Vecinul de deasupra sustine ca nu este de la el, dar pata ... (vezi toată discuția)
Scurgere neconforma la bloc BogdanMelenciuc BogdanMelenciuc Bună ziua. Locuiesc la etajul 8 al unui bloc. La una din bai țeavă de scurgere de pardoseala iese în tavanul vecinului de dedesubt și apoi întra în ... (vezi toată discuția)
Infiltratie apa prin terasa vecinului bko_rudi bko_rudi Buna ziua! De mai bine jumătate de an ne confruntăm cu o problemă. am cumparat un apartament într-un bloc nou deasupra mea este un apartament de tip ... (vezi toată discuția)