O intrebare despre legi mai vechi....Stiti cumva, inainte de 89 contractele pentru cumpararea locuintelor se faceau exclusiv pe un singur nume sau puteau fi facute in numele ambilor soti? Am pe cineva in familie care pretinde ca pe vremea aceea nu se treceau ambii soti pe actul de proprietate, se trecea numai unul dar aveau ambii drepturi egale asupra apartamentului. Mi s-a parut cam ilogic. Multumesc!
Nici acum, sub regimul comunității legale, și nici atunci, când singurul regim era acela al comunității legale, nu are/avea importanță pe numele căruia dintre cei doi soți era/este cumpărat un bun.
Bunul cumpărat de oricare dintre soți după data căsătoriei era/este bun comun al soților.
Si acum e la fel daca merge doar unul din soti la notar e trecut la cumpărător doar el, dar bunul e comun cu sotul, fiind cumpărat in timpul casatoriei.
m-ati provocat sa ma uit in actele familiei. ambii mei parinti figureaza ca si cumparatori. o data pe un contract OCLPP (actualul Romconfort, daca mai exista), a doua oara pe un contract incheiat la Notariat.
nu e insa obligatoriu ca sa fie asa peste tot.
daca ambii erau prezenti la notar, sigur ca erau trecuti amandoi pe contract, noi vb insa de varianta cand unul era prezent si unul nu.
Iar in varianta in care se prezentau amandoi sigur ca nu doar unul era trecut, ca doar erau 2 acolo.