avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legislatie de dinainte de 89 cu privire la un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legislatie de dinainte de 89 cu privire la un apartament

O intrebare despre legi mai vechi....Stiti cumva, inainte de 89 contractele pentru cumpararea locuintelor se faceau exclusiv pe un singur nume sau puteau fi facute in numele ambilor soti? Am pe cineva in familie care pretinde ca pe vremea aceea nu se treceau ambii soti pe actul de proprietate, se trecea numai unul dar aveau ambii drepturi egale asupra apartamentului. Mi s-a parut cam ilogic. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
Sophia1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:46, 28 Ianuarie 2023
Asa este , se trecea un singur proprietar , chiar daca erau casatoriti.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nici acum, sub regimul comunității legale, și nici atunci, când singurul regim era acela al comunității legale, nu are/avea importanță pe numele căruia dintre cei doi soți era/este cumpărat un bun.
Bunul cumpărat de oricare dintre soți după data căsătoriei era/este bun comun al soților.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
romascanu, moderator
Si acum e la fel daca merge doar unul din soti la notar e trecut la cumpărător doar el, dar bunul e comun cu sotul, fiind cumpărat in timpul casatoriei.
m-ati provocat sa ma uit in actele familiei. ambii mei parinti figureaza ca si cumparatori. o data pe un contract OCLPP (actualul Romconfort, daca mai exista), a doua oara pe un contract incheiat la Notariat.
nu e insa obligatoriu ca sa fie asa peste tot.
daca ambii erau prezenti la notar, sigur ca erau trecuti amandoi pe contract, noi vb insa de varianta cand unul era prezent si unul nu.
Iar in varianta in care se prezentau amandoi sigur ca nu doar unul era trecut, ca doar erau 2 acolo.

Alte discuții în legătură

Divort, partaj imobil cu uzufruct viager ContSters426144 ContSters426144 Buna ziua! As avea si eu o intrebare..M-am casatorit in anul 2012, iar in anul 2013 fratele sotului l-a despagubit pe sotul meu si i-a dat suma de 41ooo de ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit inainte de casatorie si vandut in timpul casatoriei Tudor Dana Tudor Dana Buna seara, am cumparat inainte de casatorie un apartament pe care il vand acum in timpul casatoriei si cumpar altul cu o diferenta de bani fata de cel vandut ... (vezi toată discuția)
E posibila trecerea pe numele doar unuia dintre soti a unui imobil? mimirom81 mimirom81 suntem o copie casatorita, dar fiecare dintre soti a pastrat numele avut inainte de casatorie.tin sa precizez ca toate bunurile sunt in comun. intrebarea mea ... (vezi toată discuția)