avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, din anul 2009 locuiesc in casa socrilor,in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, din anul 2009 locuiesc in casa socrilor,in 2010 m ...

Buna ziua, din anul 2009 locuiesc in casa socrilor,in 2010 m am casatorit cu fata acestora continuand sa traim in acelasi loc. Noi locuim la etaj,ei la parter. Casa si gospodaria sunt pe numele lor dar sunt reabilitate complet de catre noi, s-au refacut garduri,acoperis,etajul renovat complet,parter,izolatie termica exterioara,alei,anexe etc. Relatia noastra cu socrii este una normala,fara clinciuri si alte discutii. Eu ca si sot ce trebuie facut ca sa am vreun drept la ce am investit,eu si sotia,ce acte trebuie sa ne faca ca noi sa fim proprietari de drept .Sotia nu mai are frati si surori. Stiu ca daca mor ambii socri atunci sotia devine mostenotoare iar eu nu mai am niciun drept,corect? Va multumesc anticipat si va rog sa imi spuneti ce acte ar trebui sa ni se faca pentru a intra in legalitate ca si proprietari.Nu m am gandit niciodata la acest subiect dar dupa 13 ani de casatorie mi se pare normal sa fiu proprietar. Stiu ca o greseala a fost ca am investit fara acte de proprietate dar pur si simplu nu m am gandit la acea vreme.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
Mariusmc2023, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:01, 27 Ianuarie 2023
Interesant este că lumea se gândește din ce în ce mai mult numai la bani și proprietăți. Ce mai contează căsnicia, bunul mers al acesteia etc. Revenind la subiect, în situația în care țineți neapărat să deveniți proprietar sunt câteva variante juridice, dar nici o variantă nu garantează dreptul dvs de proprietate. În cazul în care soția este singura moștenitoare și nu divorțați, aveți un drept de abitație.
Atat timp cat nu exista alti mostenitori in afara sotiei dv,dupa decesul parintilor aceasta va mosteni intreaga masa succesorala
Dv puteti dovedi contributia la imbunatatiri cu documente justificative legale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria mariafusu mariafusu Am citit majoritatea subiectelor in legatura cu uscatoria blocului dar n-am gasit subiectul care ma intereseaza pe mine ,daca un bloc cu 4 nivele exista la ... (vezi toată discuția)
Plafonul balconului sorinn007 sorinn007 buna ziua locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor ... (vezi toată discuția)
Teroare in casa socrului ContSters335391 ContSters335391 Buna ziua, Eu , sotul meu si copilul nostru traim in aceiasi casa cu socrii nostri de 12 ani. Socrul meu nu m-a suportat niciodata drept urmare au fost ... (vezi toată discuția)