avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare parti sociale intre 2 persoane juridice romane
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare parti sociale intre 2 persoane juridice romane

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoare intrebare:
1. Societatea A cumpara parti sociale in societatea B la valoarea nominala de 472 de lei pentru care achita suma de 665 lei. Ambele societati sunt persoane juridice romane. Aceasta tranzactie se intampla cand ambele societati sunt platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor.
2. Dupa cateva luni, societatea A vinde partile sociale inapoi la societatea B cu valoarea de 800 lei. Aceasta tranzactie se intampla cand ambele societati sunt platitoare de impozit pe profit.

Va rog sa ma ajutati cu notele contabile si modul de impozitare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaela.niculescu@ , utilizator 11:45, 27 Ianuarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social + cesiune Loredana_84 Loredana_84 In cadrul unei societati comerciale s-a facut o majorare de capital social de la 500 lei la 85 000 lei din alte rezerve. Cesiunea de parti s-a facut in cadrul ... (vezi toată discuția)
Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit profit trim.iii cateldestept cateldestept La nivelul trim.II am calculat si platit Ip=11352 lei La nivelul trim.III am calculat Ip=5228 lei, deci Ip datorat=5528-11352=-6124 lei Fac nota contabila ... (vezi toată discuția)