avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solicitare de ajutor pentru gasirea unui avocat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solicitare de ajutor pentru gasirea unui avocat specializat in CEDO pentru a ma reprezenta in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului

Cu regret, am luat decizia de a aduce România în fața Curții Europene a Drepturilor Omului pentru nerespectarea drepturilor mele la o justiție echitabilă într-un caz de furt de Bitcoins, pătat de corupție și subordonare politică cu o investigație pe cale să fie închisă (la ordin) de DIICOT.

Aș dori să vă solicit ajutorul pentru a găsi cel mai bun avocat pentru a depune o plângere împotriva României și a lupta în instanță pentru aceasta. Ar trebui ca avocatul să fie român (deoarece acest lucru ar ajuta la finalizarea tuturor procedurilor în România și ar arăta că justiția română nu a îndeplinit condițiile de imparțialitate). Care sunt opțiunile mele cele mai bune pentru a-mi atinge acest obiectiv? Există avocați care sunt dispuși să lucreze pe bază de contingență, considerând că este un caz cu sume de ordinul milioanelor de dolari?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 07:57, 28 Ianuarie 2023
Ce înțelegeți dvs. că un avocat poate lucra pe bază de contingență???
Un avocat care lucrează pe bază de contingență înțelege că va fi plătit doar dacă cazul său se încheie cu o victorie sau cu o soluție favorabilă pentru client. În acest caz, clientul nu va plăti avocatul decât dacă cazul se încheie cu succes, iar onorariul va fi plătit din suma câștigată sau din suma obținută prin acord. Inteleg ca oferta mea nu pare foarte atractiva, dar nu sunt in pozitia sa mai "investesc" in acest caz foarte solid dealtfel, cu probe irefutabile, dar care deja a costat mai mult decat as fi dorit. As fi dorit ca justitia romana sa fie cu adevarat impartiala si independenta, dar din pacate sforile se trag de catre cei cu bani si conectii.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
orangeteam, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce doriți dvs. le este interzis avocaților din țara noastră.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile art. 135 din Statutul profesiei de avocat, este interzis avocatului să-şi fixeze onorariile în baza unui pact de quota litis, care este o convenţie încheiată între avocat şi clientul său, înainte de soluţionarea definitivă a unei cauze, prin care se fixează exclusiv totalitatea onorariilor avocatului, în funcţie de rezultatul judiciar al cauzei, indiferent dacă aceste onorarii constau într-o sumă de bani, un bun sau orice altă valoare. Înalta Curte a precizat că pactul de quota litis nu trebuie confundat cu onorariul de succes, prin care părţile convin asupra unui onorariu care să îndeplinească condiţia proporţionalităţii în raport de natura şi complexitatea cauzei în care se acordă asistenţă juridică, la care se adaugă onorariul de succes cu titlu complementar raportat la atingerea de către avocat a unui anumit rezultat.

[ link extern ]

Vă mulțumesc pentru clarificări, doamna Rășina! Desigur, nu doresc să încălcăm legea în niciun fel. Respect litera legii, deși legea din România nu mă respectă în același mod. Ceea ce doresc să subliniez aici, este faptul că nu mai am fonduri pe care să le folosesc pentru un nou avocat, după ce am fost golit de bani de aproape 8 ani și cazul se încheie în România, fără niciun rezultat. Cred ca termenul corect ar fi: onorariu de succes? Va rog sa ma scuzati, dar nu sunt avocat si poate nu folosesc cei mai corecti termeni.
Nu e cazul de scuze... Nu am vrut să spun că ați avea de gând să încălcați legea, ci că nu o să găsiți niciun avocat care să accepte să lucreze doar pe baza unui onorariu de succes. Statutul profesiei le interzice acest lucru.

Art. 129

(1)Onorariile pot fi stabilite astfel:

a)onorarii orare;

b)onorarii fixe (forfetare);

c)onorarii de succes;

d)onorarii formate din combinarea criteriilor prevăzute la lit. a)-c).

(...)

(6)Avocatul are dreptul ca în completarea onorariului fixat să solicite și să obțină și un onorariu de succes, cu titlu complementar, în funcție de rezultat sau de serviciul furnizat. Onorariul de succes constă într-o sumă fixă sau variabilă stabilită pentru atingerea de către avocat a unui anumit rezultat. Onorariul de succes poate fi convenit împreună cu onorariul orar sau fix.

(7)În cauzele penale, onorariul de succes nu poate fi practicat decât în legătură cu latura civilă a cauzei.

Art. 130

(1)Este interzis avocatului să își fixeze onorariile în baza unui pact de quota litis.

(2)Pactul de quota litis este o convenție încheiată între avocat și clientul său înainte de soluționarea definitivă a unei cauze, convenție care fixează exclusiv totalitatea onorariilor avocatului în funcție de rezultatul judiciar al cauzei, indiferent dacă aceste onorarii constau într-o sumă de bani, un bun sau orice altă valoare.
[ link extern ] /

Citiți și acest material:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Speta de oepa MARIUS DRAGU MARIUS DRAGU Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei sectorului 5, la data de 11 ianuarie 2010, în dosarul nr. xxx/300/2010, creditoarea Cabinet de Avocat X. a ... (vezi toată discuția)
Caut avocat ionut230 ionut230 Credeti ca exista sansa sa gasesc un avocat care sa ma reprezinte intr-un caz de partaj iar in urma finalizari acestuia sa vand unul dintre terenuri la care sa ... (vezi toată discuția)