avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lege asociatii de proprietari/cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lege asociatii de proprietari/cheltuieli

Buna ziua!

care este legea care face referire la faptul ca asociatia de proprietari are obligatia (din anul 2018) sa incaseze pe un imobi lcheltuielile de intretinere aferente acestuia daca acolo nu mai locuieste nimeni?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:09, 21 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă va interesează doar legea actuală ce prevede așa ceva, e vorba de legea 196 din 2018. Mai precis de cheltuielile care se plătesc pe cotă parte indiviza, art. 85 și 86.Sunt cheltuieli legate de deținerea proprietății, nu de locuire.

legiuitorul in cuprinsul disp L nr 196/2018 a prevazut obligatia in sarcina proprietarului ca acesta sa achite lunar contributii parti comune indiferent daca locuieste sau nu in imobil
multumesc!
multumesc!
Un articol la legea 196/2018, va rog?

Alte discuții în legătură

Am cumparat un apartament semifinisat pt. copilul meu minor. ... Mirela64 Mirela64 Am cumparat un apartament semifinisat pt. copilul meu minor. Am obligția să plătesc fondul de rulment și alte ... (vezi toată discuția)
Asociația de propietari poate pune la plată cota întreținere ... giovanni72 giovanni72 Asociația de Propietari poate pune la plată cota întreținere la avizier dacă nu locuiește nimeni la adresă? Întreb asta deoarece nelocuind nimeni de ... (vezi toată discuția)
Dacă nu locuiește nimeni într-o locuință e normal să plătească ... edy007s edy007s Dacă nu locuiește nimeni într-o locuință e normal să plătească întreținere și să i se pună și penalități? (vezi toată discuția)