avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca titularul de contract la enel a decedat,iar sotia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca titularul de contract la enel a decedat,iar sotia defunctului ...

Daca titularul de contract la enel a decedat,iar sotia defuctului nu a trecut contractul pe numele ei ,beneficiaza de ajutorul de la stat pentru factura la energie ?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 00:55, 28 Ianuarie 2023
Daca sotia defunctului, indelpineste conditiile de acordare a ajutorului prevazut in OUG 166/2022,(art 3. pct.1), atunci poate achita factura de energie, chiar daca nu este titular al contractului de furnizare, cu conditia ca domiciliul sotiei supravietuitoare sa fie acelasi cu adresa locului de consum (cel inscris in factura). Acest aspect este reglementat de art.3 pct 3 din OUG 166/2022., dar a fost reluat si in ghidul emis de MIPE,
Consider ca acest aspect va intereseaza, altfel la intrebarea dvs. pot spune ca a fi, sau a nu fi titularul contractului de furnizare energie electrica, nu constituie o conditie pentru acordarea ajutorului.
In ce priveste preluarea contractului de catre sotie, link_ul indicat, este binevenit
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă din 2019 nu sau mai achitat facturi enel de ce și acum ... Balteanu Mihaela Balteanu Mihaela Dacă din 2019 nu sau mai achitat facturi Enel de ce și acum in 2022 nu sa întrerupt energia electrică. Am primit un plic in care mă dat Enel in ... (vezi toată discuția)
Problema contract cu enel buna ziua, apelez la sfatul vostru ... Calinmatei2000 Calinmatei2000 Problema contract cu Enel Buna ziua, Apelez la sfatul vostru intr-o problema pe care o am de 4 ani cu compania Enel si apreciez orice sfat despre cum ... (vezi toată discuția)
Deși am un contract valabil până la data de 15 septembrie ... tiberiuborsa tiberiuborsa Deși am un contract valabil până la data de 15 septembrie 2022 la ENEL ENERGIE S.A., factura care am primit-o nu respectă clauzele contractuale. La ... (vezi toată discuția)