avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Buna ziua,
Am deschis impreuna cu sotia, o actiune pentru iesire din indiviziune cu rectificare de suprafata, deoarece detin in urma unui contract de intretinere (am "luat" impreuna cu sotia, in intretinere o persoana care detine un teren), o suprafata reala de 2500mp, din care 1000mp tabulari. In urma expertizei s-a constatat ca suprafata netabulara se afla situata in alte 2 CF-uri, cu precizarea mentionata in expertiza, ca intretinuta este identificata/recunoscuta ca proprietar de drept pentru intreaga suprafata folosita.
Am deschis o alta actiune de uzucapiune pentru suprafetele netabulare, de data asta, actiunea este deschisa de intretinuta impreuna cu intretinatorii.
Persoana aflata in intretinere foloseste continuu terenul de peste 50 de ani, in continuarea bunicilor si parintilor decedati, pe care i-a mostenit.
Acum, judecatorul cere precizare cu privire la cine are dreptul de a fi parte reclaamanta in actiunea de uzucapiune.
Cine si Cum este corect sa revendice acest teren, pentru a nu ne suspenda procesul?
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
meugen, utilizator
buna seara!
indreptatita se ceara instantei constatarea prescriptiei achizitve este persoana care stapaneste imobilul de mai bine de 50 ani.
Multumesc frumos,
O seara buna!!
Va fi invocata o jonctiune a posesiilor (ambii posesori neproprietari pare ca au fost de buna credinta)

Va fi unita posesia autorilor succesiunii cu a celor care au stapanit, in fapt , bunul imobil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta suprafata in acte si din masuratori ghitaiulia2000 ghitaiulia2000 Buna ziua. Doresc sa cumpar o casa cu teren, dar diferenta intre suprafata din acte si cea din masuratori este foarte mare (cam 70% in plus). Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pentru persoane decedate ergisela ergisela As avea o intrebare, parintii mei decedati in anul 1987 au stapinit si au figurat in registru agricol cu o suprafata de teren mai mult de 20 de ani. Am ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului pentru teren detinut fara acte de proprietate obrijanu obrijanu Buna seara! Detin din 1970 suprafata de teren de 1200 mp., act de proprietate am doar pentru 1000 mp, pentru care am platit mpozit, Pentru diferenta de 200 mp ... (vezi toată discuția)