Buna la toata lumea!
As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea privinta:
doresc sa angajez un somer,respectiva persoana are domiciliul in alta localitate fata de sediul firmei noastre.
Imi puteti spune ce trebuie sa fac eu din punct de vedere al angajatorului inainte de a incheia contractul individula de munca.
Multumesc!
trebuie sa-i dati o adeverinta in care sa specificati durata contractului, data inceperii activitatii si sediul firmei unde va desfasura activitatea, cu care angajatul va merge la AJOFM . sau si ma bina daca credeti ca angajtul face ce trebuie sa faca, spuneti-i intai sa mearga el la AJOFm saspuna ca a gasit de lucru si sa solicite o repartitie, pe care oricum AJOFM o sa i-o dea ulteior pentru a fi completata de dvs cu datele de mai sus,
Dupa incheierea cntractului de munca s vizare la ITM, angajatul trebuie sa duca o copie la AJOFM.
Fostul somer va mai primi niste drepturi ulteior de la somaj pentru ca s-a angajat in alta localitate, daca aceasta este la peste 50 km de domiciliu sa in alt judet.
1. Luati de la AJOFM un formular "Lista cu locuri de munca vacante" (in locul adeverintei), il completati si i-l dati somerului sa se duca la AJOFM.
2. In baza lui va primi repartitie la unitatea dvs.
3. Apoi ii intocmiti CIM.
4. Restul v-a spus colega mea @grace_r.
Repartitie somaj
Vioreld
buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)
Angajare
blareanabel
Buna ziua! Am o prietena care este in somaj,de cateva zile a fost la un interviu pt un loc de munca, angajatorul a trimis-o la AJOFM sa anunte ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)