avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare somer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare somer

Buna ziua !
Ce tip de adeverinta se elibereaza atunci cand angajezi un somer ?
Spune ca trebuie sa se prezinte la of. de somaj ( cu acea adev. ) sa anunte ca si a asit loc de munca, pt. sistarea indemnizatiei . N am mai angajat someri aflati in plata si nu vreau sa procedez gresit ...
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 21 August 2013
Practica este : Viitorul salariat se va duce la AJOFM cu o adresa din partea angajatorului ca are un loc vacant de ..... AJOFM-ul ii va da o repartitie pe acel post.

Sau se poate duce direct cu c.i.m.
Nu este nevoie de adeverinta, persoana angajata trebuie sa faca la AJOFM o cerere de suspendare a platii indemnizatiei de somaj la care ataseaza o copie a contractului de munca semnat cu societatea dvs.
Daca dvs ati anuntat postul vacant la AJOFM si el a venit cu repartitie la dvs, atunci este nevoie de notificarea dvs catre AJOFM ca persoana trimisa cu repartitia AJOFM nr...din data..... a fost angajata de dvs.
1. se face instiintare catre ajofm privind angajarea persoanei, + copie contract de munca
2. potrivit L.76/2004 art.85 aveti dreptul ca angajator la o indemnizatie lunara pe timp de 12 luni bonificatie ca ati angajat un somer ; citit i legea 76 somaj
danacj a scris:

Nu este nevoie de adeverinta, persoana angajata trebuie sa faca la AJOFM o cerere de suspendare a platii indemnizatiei de somaj la care ataseaza o copie a contractului de munca semnat cu societatea dvs.
...


Situatia este valabila numai daca va avea c.i.m. pe durata de cel mult 12 luni ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati de efectuat la ajofm in mometul unei noi angajari OanaLH OanaLH In momentul in care vreau sa angajez un om in firma, cei de la AJOF cer sa depui la ei anexa1 - privind situatia locurilor vacante! Firma a gasit pe cont ... (vezi toată discuția)
Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Repartitie somaj Vioreld Vioreld buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)