avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debranșare garaj de la bloc cu centrala proprie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debranșare garaj de la bloc cu centrala proprie de bloc

Bună ziua,
Locuiesc într-un bloc cu 4 etaje și garaje la subsol cu centrala proprie de bloc. Aș dori sa debransez caloriferul din garaj pentru că este un cost suplimentar care pentru mine contează și nu se justifică din punctul meu de vedere. Mă puteți ajuta, va rog, cu informații în acest sens. Cum se poate proceda, cui ar trebui să mă adresez, exista vreo lege care stipulează aceasta facilitate?
Va mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:04, 29 Ianuarie 2023
Va puteti debransa de la centrala de bloc
Sesizati oficial presedintele de asociatie care va dispune masurile necesare debransarii ,sigilarii si incheierii documentelor aferente
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Am întrebat președintele asociației și mi-a spus că el nu știe cum trebuie procedat! Cui m-aș putea adresa pentru a afla care sunt documentele necesare?

ynocentta a scris:

Va puteti debransa de la centrala de bloc
Sesizati oficial presedintele de asociatie care va dispune masurile necesare debransarii ,sigilarii si incheierii documentelor aferente

Este necesar sa informati oficial furnizorul de utilitatui,sa contactati persoana autorizata care sa debranseze caloriferul,sa obtureze instalatia de alimentare calorifer ,sa aplice sigiliu si sa eliberze document justificativ
E o problema interna de asociatie. Nu e nevoie de nici un document special, de nici un furnizor de utilitati (e circuit inchis, nu exista furnizor de energie termica), ci de cei care se ocupa de de intretinerea centralei. Luati legatura cu ei si dupa ce fac lucrarea, intocmiti un soi de proces verbal, intre dvs. si ei, legat de debransarea acelui calorifer. O copie o depuneti la asociatie, sa va scada la calculul energiei termice consumate.

ili90 a scris:

Mulțumesc frumos pentru răspuns. Am întrebat președintele asociației și mi-a spus că el nu știe cum trebuie procedat! Cui m-aș putea adresa pentru a afla care sunt documentele necesare?

Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2023
latka, utilizator
Îmi este necesar acordul vecinilor de la garaj și de la cei care au apartament deasupra garajului meu?
Mulțumesc frumos!

latka a scris:

E o problema interna de asociatie. Nu e nevoie de nici un document special, de nici un furnizor de utilitati (e circuit inchis, nu exista furnizor de energie termica), ci de cei care se ocupa de de intretinerea centralei. Luati legatura cu ei si dupa ce fac lucrarea, intocmiti un soi de proces verbal, intre dvs. si ei, legat de debransarea acelui calorifer. O copie o depuneti la asociatie, sa va scada la calculul energiei termice consumate.

ili90 a scris:

Alte discuții în legătură

Sigilare calorifer nclt_s nclt_s Buna ziua, va deranjez cu o intrebare poate banala pentru Dvs., dar destul de serioasa pentru mine. Am o agentie de turism in Pitesti, si am o problema cu ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz poki poki Buna ziua! Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala ... (vezi toată discuția)