avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in strainatate - plata CAS/CASS?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in strainatate - plata CAS/CASS?

Buna ziua!
Urmeaza sa plec in strainatate intr-o tara membra UE. Contractul este pe perioada determinata iar angajatorul plateste asigurarea de sanatate in tara in care lucrez.
Imi puteti spune, va rog frumos, ce institutii ale statului trebuie sa informez in legatura cu aceasta plecare si daca contributiile la CAS/CASS trebuie platite in aceasta situatie?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
OanaDon86, utilizator
Cel mai recent răspuns: OanaDon86 , utilizator 16:07, 28 Ianuarie 2023
Angajatorul de unde este ?
Angajatorul este din Ungaria.
Nu trebuie sa informatio nicio institutie .. perioada lucrata legal in Ungaria vi se va lua in calcul la pensie in tara, iar dupa terminarea c.i.m. , trebuie sa obtineti actele referitoare la perioada lucrata si la faptul ca ati fost asigurat in sistemul lor de sanatate (aici intrebati si la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate) .
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii am cand plec la munca in strainatate ralgal ralgal Buna ziua, Urmeaza sa plec la munca in strainatate intr-o tara membra UE - am contract pe o perioada nederminata si asigurare medicala in tara respectiva - ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu contract pe perioada co DanciMonica DanciMonica Cum as putea proceda sa plec la munca in strainatate pe perioada CO fara a avea intreruoere in cartea de munca. Lucrez ca profesor si as dori pe perioada CO sa ... (vezi toată discuția)
Taxe salariat in strainatate Fremen Fremen Buna ziua, Sunt nou pe forum si am nevoie de sfaturi. In cazul in care ma angajez in Slovacia pe o perioada nedeterminata cu contract de munca ce se intampla ... (vezi toată discuția)