avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plecare in strainatate cu contract pe perioada CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plecare in strainatate cu contract pe perioada CO

Cum as putea proceda sa plec la munca in strainatate pe perioada CO fara a avea intreruoere in cartea de munca. Lucrez ca profesor si as dori pe perioada CO sa plec cu contract de munca pe 2 luni. Cum as putea proceda?????????
Cei care fac contractul ,vor un formular E112 de la CAS.
Cel mai recent răspuns: DanciMonica , utilizator 22:32, 13 Mai 2012
De ce sa apareti cu intrerupere?Veti figura in continuare cadru didactic cu cim ,chiar daca veti mai incheia inca un contract de munca pe o perioada determinata .
Formularul E 112 se emite în baza Regulamentului Consiliului European (CEE) nr. 1408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala în raport cu lucratorii salariati, cu lucratorii independenti si cu familiile acestora care se deplaseaza în cadrul Comunitatii precum si a Regulamentului Consiliului European (CEE) nr. 574/72 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 1408/72.

Formularul E 112 se emite pentru doua situatii:
I. pentru lucratorii si membrii lor de familie care, dupa ce au dobândit dreptul la asigurarea de sanatate într-un stat membru UE, sunt autorizati de casa de asigurari de sanatate din acest stat sa revina pe teritoriul statului membru UE în care îsi au resedinta sau sa-si transfere resedinta pe teritoriul unui alt stat membru;

II. pentru toate persoanele asigurate si membrii lor de familie care sunt autorizati de casa de asigurari de sanatate sa se deplaseze pe teritoriul unui alt stat membru UE pentru a primi acolo tratamentul adecvat starii lor de sanatate.

Eliberarea formularului E 112 va trebui sa aiba la baza si un raport medical care sa ateste starea de sanatate a solicitantului. Regula generala este ca acest formular se elibereaza înainte de plecarea persoanei la tratamentul planificat.
Nu cred ca este vorba despre acest formular E112,ci despre E101in prezent A1,daca utilizatoarea de ex.incheie in RO un contract de munca determinat pe 2 luni,cu o firma care o detaseaza pt.aceste 2 luni intr-un stat membru UE sa desfasoare activitate(se practica mai ales pt. activitati de ingrijire la domiciliu),astfel firma din RO va plati contributiile aferente cf. reglementarilor din RO.Dar firma care incheie cimul si urmareste detasarea se ocupa si de obtinerea acestui formular si nu angajatul.
Poate ar trebui sa revina utilizatoarea sa ne indice exact despre ce este vorba...
Buna seara ! As vrea sa precizez ca in cele 2 luni de vacanta, respectiv CO pe care noi il avem in invatamant ,eu mi-am gasit o firma in Germania ,pentru a pleca la munca cu contract pe cele 2 luni. Dar mi s-a spus sa duc acel formular E101. Intrebarea mea e daca eu nu voi figura aici pe acea perioada cu CFP acolo sar putea sa mi-se traga impozit pe castigul pe care il voi obtine. Mentionez ca nu as vrea sa-mi iau CFP casa nu am intrerupere in cartea de munca si sa nu-mi pierd fidelitatea,dar nu stiu cum va fi atunci acolo cu impozitarea .Sa ma lamuriti va rooog.
Formularul A1 se foloseste in cazul detasarii lucratorilor romani in UE ... in aceste conditii, nu este vorba despre o detasare a salariatului in strainatate ...

Daca aveti CO , atunci va puteti angaja pe perioada acestuia ..... insa in Germnia c.i.m. va trebui sa fie incheiat numai pe perioada CO dvs.

Alte discuții în legătură

E301 serrina serrina As vrea sa stiu cum pot obtine adeverinta E 301. Mentionez ca locuiesc acum in Germania si carnetul de munca il am aici cu mine. As vrea sa stiu daca-l pot ... (vezi toată discuția)
Angajare de personal pt santier in italia marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com In ce conditii si ce implicatii fiscale ar avea o firma inreg.in Romania dar care desfasoara activitate in constructii in Italia daca ar angaja pe linga ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)