avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce obligatii am cand plec la munca in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce obligatii am cand plec la munca in strainatate

Buna ziua,

Urmeaza sa plec la munca in strainatate intr-o tara membra UE - am contract pe o perioada nederminata si asigurare medicala in tara respectiva - si as vrea sa stiu care sunt obligatiile si ce institutii trebuie se anunt de aceasta plecare. Trebuie sa anunt ANAF sau alte organe ale statului, banci etc?
Cum trebuie sa fac daca vreau atunci cand ma intorc in tara sa ma duc la medic? Trebuie sa platesc de acum inainte lunar contributia la casa de asigurari Bucuresti sau pot sa achit doar daca ma voi intoarce in tara pentru investigatii?
Mentionez ca am proprietati pe numele meu in tara si nu am copii.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 17 Octombrie 2017
Nu aveti nicio obligatie de a anunta vreo anumita institutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate - plata cas/cass? OanaDon86 OanaDon86 Buna ziua! Urmeaza sa plec in strainatate intr-o tara membra UE. Contractul este pe perioada determinata iar angajatorul plateste asigurarea de sanatate in ... (vezi toată discuția)
Calitatea de asigurat lorelena1306 lorelena1306 Buna ziua, Sunt o persoana plecata din Romania de 15 ani, timp in care am platit o perioada foarte scurta asigurari de sanatate si apoi le-am intrerupt. ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pt o persoana fara venituri tudor5200 tudor5200 Potrivit Legii 95/2006, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate. Daca nu are nici un ... (vezi toată discuția)