avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto suspendat

Bună. Un sofer în iulie 2021 a lăsat sa ii conducă masina pe un drum de tara o persoana de 17 ani, nu au făcut accident sau altceva dar era minor, fără permis și încă nu s-a solutionat cazul, nu a fost chemat încă la tribunal. Iar în ianuarie 2023 a fost sancționat pentru depășire de viteza, permis luat pe 3 luni. Nu a mai avut alte incidente înainte. V-a afecta cu ceva primul dosar?
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2023
Andrydeea, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:52, 29 Ianuarie 2023
Un caz e penal, celalalt contravențional.
Fapta din 2021 incadrata sub incidenta penala conducere fara permis,fapta din 2023 contraventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 48 conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul ... fsiarazvan fsiarazvan Art. 48 Conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să ... (vezi toată discuția)
Accident cu culpa comuna a.s a.s accidentul sa produs pe un drum in afara localitatii,ma angajasem intr-o depasire absolut legala cand autoturismul din fata mea a vrut sa vireze la stanga pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare carnet conducere secareanuioan secareanuioan daca pe un drum comunal o coloana de 3 masini erau stationate pe partea dreapta iar eu ma-m anscris an depasire si cand am ajuns la jumatatea coloaneidin sens ... (vezi toată discuția)