avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare carnet conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare carnet conducere

daca pe un drum comunal o coloana de 3 masini erau stationate pe partea dreapta iar eu ma-m anscris an depasire si cand am ajuns la jumatatea coloaneidin sens opus a venit o caruta cu viteza care m-a acrosat iar conducatorul atelajului hipo nici macar nu a opritsi am fost dupa el si iam reprosat de ce nu a ancetinit dar acesta era baut .tot acest individ s-a dus la politie dupa care am fost citat si eu .Cand am fost la politie am dat declaratie cum sa antamplat iar politistul mia luat carnetul pe 60 zile si amenda .Deci eu pagubit cu carnetul suspendat cu amenda iar cel care a facut accidentul sa ales cu o amenda pentru ca a consumat alcool.Pot face contestatie si unde
Cel mai recent răspuns: Bradut242 , utilizator 16:00, 19 Noiembrie 2023
Formulati plangere contraventionala in 15 zile de la comunicarea procesului verbal de contraventie la instanta indicata in acesta (cea de la domiciliul contravenientului, adica al dvoastra).
Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

DuDupa accident nu v-ati dus la politie sa il declarati? De ce a fost nevoie sa fiti citat?

Ce scrie in procesul verbal de contraventie, ce articol este inscris?

Va puteti ridica permisul in baa unui certificat de grefa pana la finalizarea procesului.
Salut
Am făcut o contestație în martie 2021 la unPV de constatatare pe care ulterior în iunie 2022 a fost respinsa dar sa înregistrat în august 2022 . Și sa hotărât ca voi avea permisul suspendat 09 09 2022=09 11 2023 neprimind hotărârea judecătorească înainte de asta .
În acea perioada am fost oprit de 4 ori fiind sancționat de fiecare data cu amenda contravențională iar de fiecare data fiind și verificat în baza de date apărând permis de conducere valabil.
În data de 23 03 2023 am primit hotărârea judecătorească ca am pierdut contestația iar pe data de 04.06.2023 am primit înștiințare ca nu am voie sa conduc 09 09 2023 =09 11 2023
Politia se Autosesizează în 24 04 2023 și îmi fac 4 dosare penale pentru conducere fără permis toate 4 fiind clasate .dar primind 720 zile suspendare
Am făcut plângere în contencios administrativ dar Politia îmi recomanda sa folosesc transportul în comun lucru imposibil pentru munca care o depun sculele mele cântărind în jur de 250kg și abia încap în dubita firmei
Pot merge cu certificatul de grefa sa îmi ridic permisul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conducere 30 zile. iriiri iriiri Buna ziua, Am o intrebare legata de recuperarea pemisului de conducere care a fost suspendat pe motiv de depasire neregulamentara.La constatarea abaterii nu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contestat tesculadaniel tesculadaniel buna ziua,am urmatoarea intrebare: am contestat la judecatorie un proces verbal care avea ca sanctiune amenda si suspendarea permisului de conducere.la politia ... (vezi toată discuția)
Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)