avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, În data de 03.05.2021 am primit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, În data de 03.05.2021 am primit comunicare hotarare ...

Bună seara,
În data de 03.05.2021 am primit comunicare hotarare civila de divort în care se mentineaza:divort culpa comuna,custodie comuna minori,domiciliul minorilor la tata,suportarea cheltuielilor de judecata.Avocatul a făcut apel la hotare pt domiciliul copiilor la mama și cheltuieli de judecata însă nu a fost stabilit termen de judecata ,din păcate soțul a decedat.Care sunt procedurile mai departe?Divorțul se mai pronunta,avocatul lui trebuie sa înștiințeze instanta?Având o locuință bun comun în timpul căsniciei trebuie făcută succesiunea,ce drept are mama și sora lui?Cum trebuie procedat mai departe.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:09, 31 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partea lui e mostenita doar de copiii lui, nu il mostenesc sora si mama.
Pe divort, hot e definitiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urmare hotararii de divort numai minorul are drept la mostenire
În timpul căsniciei am făcut un credit de nevoi personale doar pe numele meu din care am cumpărat o mașină inmatriculata pe numele lui,mai am 3 ani pana achit creditul,pot inmatricula masina pe numele meu sau ce ma sfătuiți sa fac ?

gi-jane2 a scris:

Partea lui e mostenita doar de copiii lui, nu il mostenesc sora si mama.
Pe divort, hot e definitiva.

Nu puteti, nu acuma. Trebuie dezbatuta succesiunea si făcut partaj. La partaj veti dovedi ca ati contribuit mai nult la achizitiinarea ei.
Aveti nevoie de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)
Partaj sau succesiune zamfira18 zamfira18 Părinții mei au divorțat. Nu au făcut partaj la bunuri. Între timp tata a decedat. Ce trebuie să facă mama acum: partaj sau succesiune? În ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor crystynac crystynac Buna ziua! Suntem casatoriti de 6 ani si avem un copil de 3 ani jumate.In momentul de fata eu nu lucrez deoarece sotul a luat decizia ca poate intretine ... (vezi toată discuția)