avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt profesor cu 35 de ani vechime si mai am 5 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt profesor cu 35 de ani vechime si mai am 5 ani pana la pensie; ...

Sunt profesor cu 35 de ani vechime si mai am 5 ani pana la pensie; as putea beneficia pe parcursul unui an scolar de reducerea normei la jumatate? imi va afecta pensia ? cu cat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:45, 30 Ianuarie 2023
Buna seara!

Nu vreau sa vorbesc prostii însă vedeți că există opțiunea de an sabatic pe care ar trebui sa vă plătească întreg și să se pună și la pensie. Poate verificați.

Numai bine!

Carmen Cristina Dascslu a scris:

Sunt profesor cu 35 de ani vechime si mai am 5 ani pana la pensie; as putea beneficia pe parcursul unui an scolar de reducerea normei la jumatate? imi va afecta pensia ? cu cat?

Va afecteaza numai cuantumul pensiei , nu si stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte legale an sabatic silentstrike silentstrike Buna, Din motive personale, am nevoie sa imi iau un an sabatic - care sunt consecintele legale ale acestei miscari? (intrerupere contributii, lipsa asigurare ... (vezi toată discuția)
Pensionare rbtm rbtm Va scriu in numele mamei mele ... ea are 55 de ani si este in pensie de boala (fara drept de munca) de vreo cinci ani. La data intrarii in pensie de boala, ea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt profesor titular de limba și literatura română ... Acinorvec Acinorvec Bună ziua! Sunt profesor titular de limba și literatura română în învățământul preuniversitar, grad didactic I, vechime în învățământ 22 ani ... (vezi toată discuția)