avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redobândire drept de proprietate asupra unui imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redobândire drept de proprietate asupra unui imobil vândut ...

Redobândire drept de proprietate asupra unui imobil vândut unui copil: Dorim să ne recuperăm dreptul de proprietate asupra unui imobil care a fost vândut acum câţiva ani unuia din cei 2 copii, pentru a repara greşeala faţă de cel de-al doilea copil. Menţionăm că transferul a fost prin ctr de vânzare-cumpărare, cv transferului fiind a noastră în calitate de părinţi ( transfer bancar din conturile proprii şi ctr de donaţie a sumei încheiat la notar). Cum putem să ne recuperăm dreptul de proprietate asupra imobilului ? Se poate face donaţia acestuia de către copil către părinţi??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:59, 30 Ianuarie 2023
Copilul cumparator (+ sotul/sotia, daca era casatorit cand a cumparat de la dvs), va poate dona sau vinde inapoi imobilul.
Buna ziua,

Proprietarul bunului va poate dona bunul.

Vanzarea presupune plata unui pret, real, sincer si serios.

Ulterior, dumneavoastra, in calitate de coproprietari, puteti dona bunul catre ambii copii, fiecare dintre copii avand o cota de 1/ 2 din dreptul de proprietate.


Ori acest bun va reveni in patrimoniul acestora in urma decesului dumneavoastra, succesiunea fiind deschisa prin moarte.


ce vreti de fapt, de plimbati bunul?
copilul nu mai vrea casa sau cum vreti mai exact sa va indreptati greseala ? o luati de la unul, i-o dati celuilalt sau cum?
daca vreti ca aceasta casa sa fie a ambilor, poate copilul sa doneze o cota fratelui sau puteti sa ii dati fiului 2 o suma de bani... variante sunt, numai sa stiti ce vreti exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj madi1206 madi1206 Buna ziua! Din nou :rolleyes: Sa presupunem ca parintii divorteaza. Au un singur copil. Apartamentul este pe numele ambilor parinti. La partaj tatal trece ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare intre parinti si copii Melinda B Melinda B Buna seara! In situatia in care un imobil este vandut de catre parinti, in mod real unuia dintre copii la pretul pietei, este facuta dovada platii printr-un ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate Razara Razara Buna ziua, Care este cea mai avantajoasa metoda (bani/timp/birocratie) pentru un parinte de a tranfera proprietatea unui apartament unuia din copii? Am ... (vezi toată discuția)