Buna ziua. Un presedinte al unei asociatii de proprietari ales si votat in adunarea generala si timp de 8 luni : --nu actioneaza conform legii 196/2018 – nu afiseza si nu prezinta proprietarilor imputernucirea din partea comitetului asociatiei - nu vrea remunerare – nu prezinta cazier judiciar- nu afiseaza regulamentul de condoiniu discutat si votat in adunarea generala - nu a angajat o firma de administratie cum a fost votat si aprobat in adunatrea gen. aprilie 2012, etc.
Intrebare : Poate aceasta persoana sa reprezinte asociatia de proprietari ,sa foloseasca stampila asociatiei in relatiile cu alte institutii , firme de specialitate,
sa folosesca contul asocatiei din banca. Problemele as. sant mai multe dar acestea mi sau parut esetiale.Va multumesc.
Daca nu puteti solutiona amiabil problemele existente,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala care poate dispune verificari si eventual masuri legale pentru respectarea si materializarea hotararilor adunarii generale
Am sesizat serciciul de sprijinire si indrumare asociatii in ultima si in ultima sesizare am cerut un control asupra activitatii financiar contabile conform legii 196/2018 art. 10 alin. 1 si 4 dar nu stiu daca am dreptul sa va comunic raspunsul acestui serviciu dar nu vor sa efectueze acest control . Mai incerc odata o sesizare pentru un control pe aceasta tema conform aceluiasi articol si dupa aceea o sa ma adresez corpului de control al primarului . Dupa aceea o sa public pe acest forum cererile mele si raspunsurile dlr. Am dreptul sa public ? Va multumesc pt. ajutor.